Špagety s tuniakovou omáčkou

Dnes mám cestovinovú náladu, tak zase si tak napíšem pre vás recept na špagety, ktoré milujeme celá rodinka. Ak ich navarím pár hodín po obede už musím odvárať druhé.

Ak chcete aby vaše jedlo vyezralo, tak ako na obrázku tak parajadky môžete nahradiť špenátom, borokolicou a pridať aj kukuricu.Všetká inšpirácia pri prípave jedla je na vás.

 

Špagety s tuniakovou omáčkou

Diétne fit cuketové špagety s tuniakovou omáčkou "zoodles"

Príprava:

  • Na ohni si necháme varteť hrniec s vodou na uvarenie špágiet.
  • V tejto dobe si pripravíme základnú omáčku. Do parenej misky si rozdrvíme tuniaka vidličkou a pridáme trochu olivového oleja, citrónovej šťavy a soli. Všetko dobre premiešame a necháme odpočívať.
  • Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, až kým nebudú mäkké a zlatisté.
  • Pridáme tuniakovú zmes a orestujeme ju spolu s cibuľou a cesnakom.
  • Medzitým si uvarte špagety podľa návodu na obale vriacej vody.
  • Keď sú špagety uvarené, odkvapkáme ich a pridáme do panvice s tuniakovou omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po špagetách.
  • Môžeme dosoliť, okoreniť podľa chuti a podávať s čerstvou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
  • Na záverm sa môžete posypať parmi napr. surovinami, ktoré ste použili vo vyššie uvedených alternatívach.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *