Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Spätzle cestoviny ako priamo z talianska vo vašej kuchyni. Rozvonia to váš domov ako keby ste skutočne boli v Taliansku.
Na Spätzle použijeme:
- 500 g Spätzle (cestoviny)
- 130 g baby špenátu
- 250 g hnedých šampiónoch
- 4 – 5 ks cesnakov
- teglík smotany na šľahanie
- soľ, čierne mleté korenie
- olivový olej
- parmezán
Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Na olivovom oleji v panvici som si spražila na drobno nakrájané šampiňóny. Po 2 minútach som pridala na drobno nasekaný cesnak. Po opražení cesnaku som to zaliala smotanou na varenie. Dochutila som soľou a mletým čierným korením. Povaríme 2-3 minútky za stáleho miešania.
Do panvice som nasypala spätzle a povarila 5 minútiek na miernom ohni. Ak to budete mať veľmi husté, tak prijete deco vody. Na koniec som pridala baby špenát a varila do zmäknutia.
Pri servívrovaní som už na tanier jedla nastrúhala parmezán alebo iný tvrdý syr na strúhanie.
Môžete dochutiť aj šťavou s citróna. Len tak trocha pokvapkať na tanier, mne osobne to veľmi chuttí.
Ako vidíte tak šampiňóny majú veľké využite v kuchyni a netreba sa ich báť. Aj deti ich budú jesť, treba len trocha zvyku.
Spätzle so šampiňónmi a špenátom
[penci_recipe]