Dnes len taký rychlovka v kuchyni s kupovanými hlauškami. Nechce sa mi dnes dlho stát pri šporáku, tak som si to skrátila o prípravu halušiek. Síce vyzerájú skôr ako cestoviny. No poďme na prípavu.
Vyskúšajte tiež: Špenátové halušky so sýrovou omáčkou.
Špenátové halušky so syrokrémom
Špenátové halušky so syrokrémom sú skvelou voľbou pre rýchly a chutný obed. Tu je recept na ich prípravu:
Potrebné suroviny:
- 300 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
- 300 g hladkej múky
- 2 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g syra (napr. Eidam alebo niva)
- 2 struky cesnaku
- 2 lyžice masla na smaženie
- čerstvé bylinky na posypanie (napr. petržlenová vňať)
Postup:
- Ak používate čerstvý špenát, opláchnite ho pod tečúcou vodou a osušte. Ak používate mrazený špenát, nechajte ho pred použitím rozmraziť a dôkladne odsajte zbytočnú vodu.
- Na povrchu dosky posypte trochu múky a spracujte všetok špenát najemno. Špenát musí byť čo najjemnejší.
- V miske zmiešajte múku, rozšľahané vajcia, soľ a korenie. Pridajte spracovaný špenát a dôkladne premiešajte, kým nevznikne kompaktné cesto.
- Pripravte si hrniec s vriacou osolenou vodou. Pomocou lyžice vytvárajte malé halušky a vkladajte ich do vriacej vody. Varíme približne 5-7 minút, alebo kým halušky nevystúpia na povrch vody.
- Po uvarení halušky sceďte a nechajte ich chvíľu odpariť.
- V panvici roztopíme maslo a pridáme na jemno posekaný cesnak. Orestujeme ho do zlatista, pridáme smotanu a syr a za stáleho miešania ich dobre premiešame a zahustíme.
- Do syrokrému pridáme uvarné halušky a jemne ich premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Podávame špenátové halušky so syrokrémom posypané čerstvými bylinkami.
Vychutnajte si tieto výborné špenátové halušky so syrokrémom a buďte si istí, že si ich budete chcieť pripraviť aj nabudúce. Ak vás zaujímajú ďalšie recepty, vrelo odporúčam vyskúšať Špenátové halušky so sýrovou omáčkou. Prijemnú chuť!