Špenátové halušky so sýrovou omáčkou

Zdravá verzia nášho národneho jedla na ktoré nedám dopustiť. Pošmakujte si na dobom jedle.

Špenátové halušky so sýrovou omáčkou

Špenátové halušky s nivovou omáčkou ???? | Viktor Nagy | Kuchyňa Lidla

Špenátové halušky so sýrovou omáčkou sú skvelou voľbou pre milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne. Táto jednoduchá, no výnimočne chutná kombinácia určite zaujme vaše chute.

Príprava špenátových halušiek:

  1. Prípravu začnite špenátom. Očistite a umyte špenátové listy.
  2. V hrnci so slanou vodou varíme špenát, až kým nezmäkne.
  3. Potom ho scedíme a dôkladne vytlačíme, aby sme získali čo najviac vody.
  4. V druhej miske zmiešajte vytlačený špenát, múku, vajcia a soľ.
  5. Vzniknuté cesto dôkladne premiešajte, kým nebudete mať jednoliatu hmotu.
  6. V hrnci s vriacou osolenou vodou vytvárame halušky, ktoré varíme.
  7. Halušky sú hotové, keď vyplávajú na povrch vody. Vtedy ich z hrnca vyberieme.

Príprava sýrovej omáčky:

  1. Vo veľkom hrnci rozpálte maslo.
  2. Pridajte múku a miešajte, až kým nezískate hladkú hmotu.
  3. Zahustenou hmotou postupne pridávajte mlieko za stáleho miešania.
  4. Následne pridajte strúhaný syr a miešajte, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne.
  5. Podľa potreby pridajte soľ a koreniny na dochutenie.

Servírovanie:

Na tanier naložte porciu špenátových halušiek a zaliate ich lahodnou sýrovou omáčkou. Podľa chuti môžete pridať nakrájanú cibuľku alebo petržlenovú vňať na ozdobu. Nechajte sa hýčkať týmto jedlom, ktoré vám prináša šťavnaté halušky so výbornou sýrovou chuťou!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *