Srnčí chrbát v aspiku

Už máme síce po Vianociach ale aj tento recept pripravujem celoročne.

Srnčí chrbát v aspiku

Recepty sk: Srnčí chrbát

Srnčí chrbát v aspiku

Ak máte radi exkluzívne a lahodné jedlo, srnčí chrbát v aspiku je skvelou voľbou. Táto receptúra je výnimočná a ideálna pre špeciálne príležitosti. Tu je postup, ako ho pripraviť:

Potrebujete:

  • 1 kg srnčieho chrbta
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotku
  • 2 listy zeleru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžičku čierneho korenia
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku majoránky
  • šťavu z 1 citróna
  • 10 listov želatíny

Postup:

  1. Srnčí chrbát očistite od šliačky a tuku. Osolte a okorenite z oboch strán.
  2. V hrnci zohrejte hovädzí vývar.
  3. Pridajte cibuľu, mrkvu, petržlenové korene, strúčiky cesnaku, šalotku, zeler, bobkové listy, čierne korenie, majoránku a citrónovú šťavu do vývaru.
  4. Varíme asi hodinu, aby sa všetky chute dobre prepojili.
  5. Vrcholne tohto postupu jedla je výroba aspiku. Na varenie aspiku budete potrebovať želatínu.
  6. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte nabráť.
  7. Keď je želatína mäkká, pridajte ju do vývaru. Zmes nechajte prevrieť a nechajte ju stuhnúť.
  8. Na dne vytlačte malé formy, naopak ho sypejte do formy pre pečenie s ďalšími dochucovadlami.
  9. Nechajte aspik úplne vychladnúť a stuhnúť v chladničke.

Po úspešnom dokončení týchto krokov máte hotový srnčí chrbát v aspiku. Toto jedlo je veľmi chutné a určite ohromí vašich hostí. Pri servírovaní môžete doplniť zeleninovými prílohami alebo jednoduchou zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *