Srnčí chrbát v aspiku
Už máme sisce po Vianociach ale aj tento recept pripravujem celoročne.
Použila som na prípravu srnčieho chrbátu:
- šunku
- vajíčka na tvrdo (uvarené)
- sterilizovanú mrkvu
- sterilizovaný hrášok
- kapiu sterilizovanú
- vagetu
- bujón
- želatinu
Srnčí chrbát v aspiku
Postujeme následovne pri tomto recepte.
- Ako prvé som si pripravila formu na srnčí chrbát. Nie je to žaidna šepciálna formička, je to obyčajná forma na roládu alebo závin. Ak nemáte zaleje do dózy alebo do fľašky od pepsi (na polky prekrojená) s tým, že kraje potom odrežte.
- Uvaríme vajíčka v osolenej vode. Ošúpene si icha naukladáme do formy. Pridáme sterilizovanú alebo uvarenú zeleninu.
- Všetko zalejeme želeninou. Želatinu robíme podľa návodu na obale, alebo len uvaríme vo vode , ktorú osolíme soľou alebo vegetou. Na vrhc vrch želatiny (spodok srnčieho chrbátu) podávame zase torcha zeleniny. Nech to máme všetko pekné a rovnomerné. Necháme vychaldnúť na chladnom mieste.
Čaro tohto receptu je v jeho jednoduchosti. Dobrú chuť.
Srnčí chrbát v aspiku (foto: naj reecepty)
[penci_recipe]
0 Comments