Recept na šťavnatú krkovičku s cibuľkou a tatárskou omáčkou.
Ingrediencie:
- 1 kg krkovičky
- 2 cibule
- 4 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 pohár tatárskej omáčky
Šťavnatá krkovička na cibuľke a tatárskej omáčke
Postup:
- Krkovičku dôkladne očistite a nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľku. Orestujte ju do zlatista.
- Zatiaľ si pripravte tatársku omáčku alebo môžete použiť aj kupovanú variantu.
- Na grile alebo panvici opiekajte plátky krkovičky z oboch strán, až kým nebudú pekne zlatisté a šťavnaté. Podľa chuti môžete pridávať soľ a korenie.
- Hotovú krkovičku podávajte s cibuľkou a tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!
Tento recept je skvelým spôsobom, ako pripraviť šťavnatú krkovičku s cibuľkou a lahodnou tatárskou omáčkou. Užite si ju ako hlavné jedlo alebo ju môžete podávať aj s prílohou, ako napríklad zemiaky či zeleninový šalát.
2)
Ingrediencie:
Pre 4 osoby:
- 800 g krkovičky (bez kostí)
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Mletá červená paprika (sladká alebo pikantná) podľa chuti
- 1 – 2 polievkové lyžice sójovej omáčky (voliteľné)
- Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián alebo petržlen) na posypanie
Na tatársku omáčku:
- 200 g majonézy
- 2 polievkové lyžice kyslej uhorky (strúhanej)
- 1 čajová lyžička horčice
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica kapia (voliteľne, pre chuť)
Postup:
-
Príprava krkovičky:
- Krkovičku umyjeme a osušíme. Následne ju nakrájame na hrubšie plátky.
- Plátky osolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme mletou červenou paprikou. Necháme marinovať aspoň 30 minút.
-
Smaženie cibule:
- Cibuľu nakrájame na tenké plátky.
- V hlbokej panvici zahrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (asi 10-15 minút). Okolo konca pridáme nasekaný cesnak a smažíme ešte 1-2 minúty.
-
Smaženie krkovičky:
- Na cibuľku položíme marinované plátky krkovičky. Smažíme z oboch strán, kým nie sú pekne zlatisté a uvarené (približne 5-7 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky plátkov). Ak je potrebné, môžeme pridať trošku vody alebo sójovú omáčku na zjemnenie.
-
Príprava tatárskej omáčky:
- V miske zmiešame majonézu, strúhané kyslé uhorky, horčicu, citrónovú šťavu a prípadne kapie. Dochutíme soľou a čiernym korením. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Servírovanie:
- Na tanier dáme porciu šťavnatej krkovičky s cibuľkou a vedľa podávame tatársku omáčku. Môžeme posypať čerstvými bylinkami na ozdobu.
- Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky (varené, pečené alebo fry) alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!