Šťavnatá krkovička na cibuľke a tatárskej omáčke

Recept na šťavnatú krkovičku s cibuľkou a tatárskou omáčkou.

Ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 cibule
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 pohár tatárskej omáčky

 

Šťavnatá krkovička na cibuľke a tatárskej omáčke

Postup:

  1. Krkovičku dôkladne očistite a nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľku. Orestujte ju do zlatista.
  3. Zatiaľ si pripravte tatársku omáčku alebo môžete použiť aj kupovanú variantu.
  4. Na grile alebo panvici opiekajte plátky krkovičky z oboch strán, až kým nebudú pekne zlatisté a šťavnaté. Podľa chuti môžete pridávať soľ a korenie.
  5. Hotovú krkovičku podávajte s cibuľkou a tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!

Tento recept je skvelým spôsobom, ako pripraviť šťavnatú krkovičku s cibuľkou a lahodnou tatárskou omáčkou. Užite si ju ako hlavné jedlo alebo ju môžete podávať aj s prílohou, ako napríklad zemiaky či zeleninový šalát.

 

 

2)

Ingrediencie:

Pre 4 osoby:

  • 800 g krkovičky (bez kostí)
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Mletá červená paprika (sladká alebo pikantná) podľa chuti
  • 1 – 2 polievkové lyžice sójovej omáčky (voliteľné)
  • Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián alebo petržlen) na posypanie

Na tatársku omáčku:

  • 200 g majonézy
  • 2 polievkové lyžice kyslej uhorky (strúhanej)
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica kapia (voliteľne, pre chuť)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku umyjeme a osušíme. Následne ju nakrájame na hrubšie plátky.
    • Plátky osolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme mletou červenou paprikou. Necháme marinovať aspoň 30 minút.
  2. Smaženie cibule:

    • Cibuľu nakrájame na tenké plátky.
    • V hlbokej panvici zahrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (asi 10-15 minút). Okolo konca pridáme nasekaný cesnak a smažíme ešte 1-2 minúty.
  3. Smaženie krkovičky:

    • Na cibuľku položíme marinované plátky krkovičky. Smažíme z oboch strán, kým nie sú pekne zlatisté a uvarené (približne 5-7 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky plátkov). Ak je potrebné, môžeme pridať trošku vody alebo sójovú omáčku na zjemnenie.
  4. Príprava tatárskej omáčky:

    • V miske zmiešame majonézu, strúhané kyslé uhorky, horčicu, citrónovú šťavu a prípadne kapie. Dochutíme soľou a čiernym korením. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Servírovanie:

    • Na tanier dáme porciu šťavnatej krkovičky s cibuľkou a vedľa podávame tatársku omáčku. Môžeme posypať čerstvými bylinkami na ozdobu.
    • Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky (varené, pečené alebo fry) alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *