Syrová omáčka k mäsu

Syrová omáčka mäsu. Univerzálna omáčka vhodná k akémukoľvek mäsu alebo len tak poliať zeleninu či cestoviny.

Syrová omáčka k mäsu

 

 

2) Recept na syrovú omáčku k mäsu

Ingrediencie:

  • 200 g syra (emmentál, hermelín, eidam)
  • 2 dl smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Nastrúhajte syr na veľmi jemno.
  2. V hrnci rozohrejte maslo, pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte.
  3. Zalejte smotanou a za stáleho miešania nechajte omáčku zhustnúť.
  4. Pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho rozpustiť.
  5. Omáčku osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Hotovú syrovú omáčku podávajte k mäsu, napríklad kuraciemu, bravčovému alebo hovädziemu.

Dobrú chuť!  

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *