Syrová omáčka mäsu. Univerzálna omáčka vhodná k akémukoľvek mäsu alebo len tak poliať zeleninu či cestoviny.
Syrová omáčka k mäsu
2) Recept na syrovú omáčku k mäsu
Ingrediencie:
- 200 g syra (emmentál, hermelín, eidam)
- 2 dl smotany na varenie
- 1 polievková lyžica masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Nastrúhajte syr na veľmi jemno.
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte.
- Zalejte smotanou a za stáleho miešania nechajte omáčku zhustnúť.
- Pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho rozpustiť.
- Omáčku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Hotovú syrovú omáčku podávajte k mäsu, napríklad kuraciemu, bravčovému alebo hovädziemu.
Dobrú chuť!