Chutná Vareška

Syrová omáčka k mäsu

Syrová omáčka k mäsu

Syrová omáčka mäsu. Univerzálna omáčka vhodná k akémukoľvek mäsu alebo len tak poliať zeleninu či cestoviny.

Na prípravu použijeme: ‌

  • 2 ks taveného syra (črievko) ‌
  • 0,5 L mlieka ‌
  • 3 PL hladkej múky ‌
  • 125 g masla ‌1 téglik kyslej smotany ‌
  • bylinkova soľ (nemusí byť)

 

Syrová omáčka mäsu

Na panvicu si speníme maslo do ktorého som dala tri lyžičky hladkej múky. Robím ju do kedy nie je ružová a potom ju zalejem pol litrom mlieka. Mala by nám vyjsť riedka kaša. Pridané dve črievka, kyslú smotanu. Posolíme a po zovretí nám vyjde hladká omáčka.

Omáčka bude riedka no kto má radšej hustejšiu tak pridá trocha múky alebo syra. Môžeme experimentovať a pridávať k nej čo máme doma. Od mäsa, šunky až po olivy a paradajky. Je to na vás.

Omáčka je dokonalá a hodí sa ku každému jedlu. Od mäsa až po cestoviny. Či len tak tak poliať mäso.
Dobrú chuť.

 

Syrová omáčka k mäsu

Syrová omáčka k mäsu

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *