Tajný recept na České koláče. Takto!

Tajný recept na České koláče

Tajný recept na České koláče. Takto!

Určite! Tu je recept na tradičné české koláče, známe tiež ako „koláče s ovocnou plnkou“:

Suroviny:

  • 300 gramov hladkej múky
  • 200 gramov masla
  • 100 gramov cukru
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • džem podľa preferencie (napríklad marhuľový, čerešňový alebo slivkový)
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vo veľkej míse zmiešajte múku, vanilkový cukor, cukor a soľ.
  2. Pridajte maslo a žĺtky a rukami premiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Môžete tiež použiť mixér so šľahačkou.
  3. Cesto zabalte do potravinárskej fólie a nechajte ho aspoň 30 minút oddýchnuť v chladničke.
  4. Po odpočinku cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-5 mm.
  5. Pomocou výrezača alebo pohára vykrajujte cesto na kruhy.
  6. Na polovicu kruhu pridajte malú lyžičku džemu.
  7. Zaberte cesto, aby vznikol polmesiac a sčasnúče okraje prstami, aby sa džem nevytiekol.
  8. Koláče uložte na plech s papierom na pečenie.
  9. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 15-20 minút, alebo kým nie sú krásne zlatistené.
  10. Po upečení nechajte koláče trochu vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom.

Môžete si vychutnať tieto tradičné české koláče ako sladkú pochúťku, dezert alebo ich ponúknuť svojim blízkym. Prajeme vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *