Tu je jednoduchý recept na taliansku paradajkovú polievku:
Suroviny:
- 1 kg paradajok, ošúpaných a nakrájaných
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička cukru
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobenie
Talianská paradajková polievka – Recept
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Dusíme ju na strednom ohni, kým sa nestane mäkkou a zľahka zlatistou.
- Pridajte cesnak a paradajky a dusíme ešte asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
- Zmes pretlačte cez sitko alebo ju premixujte ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
- Vráťte zmes späť do hrnca a pridajte zeleninový vývar, cukor, soľ a korenie podľa chuti. Pomaly zohrejte a nechajte povariť asi 10-15 minút.
- Polievku podávajte teplú a ozdobte ju čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!