Tu je jednoduchý recept na taliansku paradajkovú polievku:

Suroviny:

  • 1 kg paradajok, ošúpaných a nakrájaných
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie

Talianská paradajková polievka – Recept

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Dusíme ju na strednom ohni, kým sa nestane mäkkou a zľahka zlatistou.
  2. Pridajte cesnak a paradajky a dusíme ešte asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
  3. Zmes pretlačte cez sitko alebo ju premixujte ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
  4. Vráťte zmes späť do hrnca a pridajte zeleninový vývar, cukor, soľ a korenie podľa chuti. Pomaly zohrejte a nechajte povariť asi 10-15 minút.
  5. Polievku podávajte teplú a ozdobte ju čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *