Chutná Vareška

Talianska paradajková polievka

Talianska paradajková polievka

Pripravte si trocha Talianska u vás doma s našou paradajkovou polievkou. Talianské polievky patria medzi jedné z najjednoduchších na prípravu a predsa sú veľmi chutné. Talianska paradajková polievka podľa môjho receptu.

Budeme potrebovať: (2 porcie)

  • konzerva paradajok,
  • 70 ml oleja (olivový),
  • strúčiky cesnaku 4 ks
  • 1 ks červenej cibuli,
  • 1 ČL oregana,
  • čerstvú bazalku,
  • kuchynskú soľ,
  • koreniny.

 

Talianska paradajková polievka

Ukážem vám ako ja pripravujem talianskú pradajkovú polievku a ako by ste ju mali pripravovať aj vy. Je chutná, výdatná a a jednoduchá. Tak poďme na to.

Tak ako vä vačšíne talinaksých jedál si na prudkom ohni v hrnci alebo vo väčšej panvici pripravíme cibuľu do zlatista. Pridáme aj cesnak, tak ako pravý taliani.

 

Potom čo sa nám cibuľa pripravila, tak ju osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a konzervu posekaných paradajok. Počkám tak 3 minútky nech to zovrie. Nechám hrniec odstáť mimo plameňa nech nám polievka trcoha vychladne.

Pri podávaní do taniera nakrájam čerstvú bazalku, len ta troška na vrch. Ak nemám bazalku tak dám štipku susšeného oregana.

 

Môj tip:

Do taniera dám trocha smotany a opražím kúsky chlebíku, tak ako uvidíte na obrázku.

Takto jednoduchá je táto polievka. prakticky k nej nič nepotrebujete a pripravíte ju za 15 minút. Čo poviete je to jednoduché? Ja si myslím, že áno a preto neváhajte a nechajte nám pod týmto receptíkom komentár. Všetky si osobne prečítam. Dobrú chuť.
A ako sa hvorí polievka je základ.

 

Talianska paradajková polievka

Talianska paradajková polievka

Talianska paradajková polievka druhý recept

Na prípravu som použila:

  • 2 konzervy lúpaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 ks bobkového listu
  • oregano
  • bazalka
  • soľ
  • 2 PL olivového oleja
  • cukor
  • ocot
  • tvrdý syr

 

Postup

Na olivovom oleji si do zlatisla soamžíme na j,eno nakrájanu cibuľu. Potom len an pár sekúnd pridáme pretlačený alebo nasekaný cesnak a potom hneď zaleje paradajkami. Môžeme podliať trochou vody. Je na vás akú hustotu polievky chcete.

Pridala som soľ, kornie a bylinky a varila som na miernom ohno 10 až 20 minút. Potom som vybrala bobkový list a rozmixovala som ponormým mixérom. Niekedy byeriem aj pár kociek paradajok, ak ich pridávam nakrájanéa čersvté. Dochutila som soľou a octom. No môžem nakrájať trocha jemného syr na zjmenenie. Syr sa rozpustí a poleivka má úžastnú chuť.

Pri podavaní pridávam k jedlu hrianku alebo opečený rožok s cesnakom. Polievku do hlbokého taniera spolu s pár lístkami čerstvej bazaky a veľa postrúhaného parmezánu. Dobrú chuť.

 

Videorecept

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *