Talianska paradajková polievka, známa aj ako Minestrone, je výbornou voľbou pre všetkých milovníkov talianskej kuchyne. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám môže poskytnúť skvelú chuťovú skúsenosť:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na malé kúsky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 400 g konzervovanej paradajky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 400 g konzervovanej fazule, opláchnutej a scedená
  • 100 g cestovín, napr. ditalini alebo rigatoni
  • Sól a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý bazalkový list na ozdobu

 

Talianská polievka paradajková

Postup:

  1. Na strednej teplote si zohrejte olivový olej v hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu, zeler a zelenú papriku. Pridajte soľ a čierne korenie a dusíme ich asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
  3. Pridajte konzervovanú paradajku a zeleninový vývar. Nechajte polievku prevrieť, potom znížte teplotu a nechajte ju pomaly variť asi 15 – 20 minút.
  4. Pridajte fazuľu a cestoviny. Varte, až kým sa cestoviny neuvária podľa pokynov na obale.
  5. Ochutnajte polievku a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
  6. Podávajte paradajkovú polievku s čerstvými bazalkovými listami na ozdobu. Môžete ju doplniť čerstvým pečivom alebo grilovaným syrom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *