Teľacia roláda s mletým mäsom

Teľacia roláda s mletým mäsom do ktorého som pridala pri mojom inom recepte aj šunku a syr ako vidíte, tek sa krísne roztiekol, ale to je len môj natký maličký experiment.

Ako náhradu tejto rolády môžete vysúšať uvariť aj rýchlu roládu s oštiepkom.

Teľacia roláda s mletým mäsom

 

Môže vám pomôcť aj tento videorecept.

Rýchla roláda s mletým mäsom a špenátom │ Zuzana Machová

Teľacia roláda s mletým mäsom je vynikajúca voľba pre tých, ktorí milujú kombináciu šťavnatého mäsa a aromatických prísad. Tu je jednoduchý recept na vytvorenie tejto chutnej rolády:

Suroviny:

  • 500 gramov teľacieho mäsa (mletého)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 vajce
  • 1 a 1/2 šálky čerstvého drobivého chleba (rozmočeného v mlieku a odsedeného)
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky mletej čiernej papriky
  • 1/2 lyžičky sušenej rasce
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu
  • Na plnenie: šunka a syr podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. V miske zmiešajte mleté teľacie mäso, cibuľu, cesnak, vajce, rozmočený chlieb, mlieko, soľ, mletú čiernu papriku, rasce a tymian.
  3. Vyvalkajte mäsovú zmes na pomúčenej doske do obdĺžnikovej podoby.
  4. Na rozvalkanú mäsovú zmes položte šunku a syr podľa chuti.
  5. Zrolujte mäso do rolády a pevne ju zaviažte.
  6. Roládu položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ju v rúre asi 60-70 minút, alebo kým nebude mäso vnútri dobre prepečené.
  7. Nechajte roládu chvíľu odpočívať pred servírovaním. Podávajte ju na tenké plátky a doprajte si s prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že vám tento recept prinesie veľa radosti a vynikajúcu chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *