Teľacia roláda s mletým mäsom
Teľacia roláda s mletým mäsom do ktorého som pridala pri mojom inom recepte aj šunku a syr ako vidíte, tek sa krísne roztiekol, ale to je len môj natký maličký experiment. Vyskúšajte
Potrebujeme:
- 450g teľacieho mäsa
- 200g mletého hovädzieho mäsa
- 1 žĺtok
- čerstvá pažítka
- vetvičky tymianu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 cibuľky
- 10 plátkov dusenej šunky
- 1 lyžička dijónskej horčice
- 1 šalotka
- soľ
- mleté čierne korenie
- mleté biele korenie
- sójová omáčka
- mäsový vývar
- olej
- papriková pasta
Postup: Teľacia roláda s mletým mäsom
Mäso si umyjeme. Teľacie mäso rozklepané na jeden veľký plát posolíme, okoreníme bielym korením, potrieme paprikovou pastou a necháme odstáť aspoň hodinku.
Mleté mäso posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme sójovou omáčkou. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, nadrobno nakrájanú šalotku s pažítkou, lístky tymianu, horčicu, vmiešame žĺtok, 4 plátky nadrobno nakrájanej šunky a spolu pekne premiešame. Ochutenú plnku ktorú sme si pripravili z mletého mäsa natrieme na plát mäsa, naukladáme zvyšné plátky dusenej šunky a stočíme do rolády. Zviažeme niťou aby nám to pekne spolu držalo a v panvici na oleji opečieme postupne zo všetkých strán.
Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom z panvice na ktorom sme mäsko opekali, vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme. Po zapečení podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť
Ako náhradu tejto rolády môžete vysúšať uvariť aj rýchlu roládu s oštiepkom.
Teľacia roláda s mletým mäsom
[penci_recipe]
Teľacia roláda s mletým mäsom je moje bižké jedlo, ktoré rád pripravujeme doma spolu s mužom. On sa samozrejme nevie dočkať, kedy budeme mať túto roládu, ale ja rada ju pripravuješ asj so špenátom či prešpikovanú su slaninou.