Teľacia roláda s mletým mäsom do ktorého som pridala pri mojom inom recepte aj šunku a syr ako vidíte, tek sa krísne roztiekol, ale to je len môj natký maličký experiment.
Ako náhradu tejto rolády môžete vysúšať uvariť aj rýchlu roládu s oštiepkom.
Teľacia roláda s mletým mäsom
Môže vám pomôcť aj tento videorecept.
Teľacia roláda s mletým mäsom je vynikajúca voľba pre tých, ktorí milujú kombináciu šťavnatého mäsa a aromatických prísad. Tu je jednoduchý recept na vytvorenie tejto chutnej rolády:
Suroviny:
- 500 gramov teľacieho mäsa (mletého)
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 vajce
- 1 a 1/2 šálky čerstvého drobivého chleba (rozmočeného v mlieku a odsedeného)
- 1/4 šálky mlieka
- 1 lyžička soľ
- 1/2 lyžičky mletej čiernej papriky
- 1/2 lyžičky sušenej rasce
- 1/2 lyžičky sušeného tymianu
- Na plnenie: šunka a syr podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- V miske zmiešajte mleté teľacie mäso, cibuľu, cesnak, vajce, rozmočený chlieb, mlieko, soľ, mletú čiernu papriku, rasce a tymian.
- Vyvalkajte mäsovú zmes na pomúčenej doske do obdĺžnikovej podoby.
- Na rozvalkanú mäsovú zmes položte šunku a syr podľa chuti.
- Zrolujte mäso do rolády a pevne ju zaviažte.
- Roládu položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ju v rúre asi 60-70 minút, alebo kým nebude mäso vnútri dobre prepečené.
- Nechajte roládu chvíľu odpočívať pred servírovaním. Podávajte ju na tenké plátky a doprajte si s prílohou podľa vlastného výberu.
Dúfam, že vám tento recept prinesie veľa radosti a vynikajúcu chuť!