Tu je jednoduchý recept na domácu tomátkovú polievku (tomka polievka):

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky paradajkového džúsu
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 konzerva (400 g) krájených paradajok
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušenej oregana
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Voliteľné prísady na ozdobenie: čerstvé listy bazalky, krutóny alebo strúhaný parmezán

 

Tomka polievka

Postup:

  1. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  2. Nalejte paradajkový džús a zeleninový vývar. Pridajte krájené paradajky (s ich šťavou) a sušenú bazalku a oregano. Dobre premiešajte.
  3. Nechajte polievku prevrieť, potom znížte teplotu a dusíme ju približne 20 minút, aby sa chute spojili.
  4. Použite ponorný mixér alebo obyčajný mixér na rozdrvenie polievky do hladka. Ak používate obyčajný mixér, mixujte po častiach a buďte opatrní pri manipulácii s horúcimi tekutinami.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu zeleninového vývaru alebo vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  6. Podávajte horúcu tomátkovú polievku ozdobenú čerstvými listami bazalky, krutónmi alebo strúhaným parmezánom, ak chcete.

Dobrú chuť pri príprave domácej tomátkovej polievky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *