Chutná Vareška

Rybacia polievka

Rybacia polievka

Práva námornická polievka ako z filmu. Aj to je každý rybacina na našom tanieri.

 

K príprave polievočky som si kúpila tieto prísady:

  • rybacie hiavy a vnútornosti,
  • balík miešanej koreňovej zeleniny,
  • 1 cibuľa,
  • 2 PL masti
  • 200 gramov krupicovej múky,
  • 200 gramov krupice,
  • 2 dl mlieka,
  • voda,
  • soľ,
  • celé a mleté čierne korenie,
  • zelený petržien.

 

Rybacia polievka

  1. Očistené rybacie vnútornosti a hlavy vložíme do studenej vody a varíme.
  2. Pokrájanú zeleninu zalejeme vývarom z nich a uvaríme.
  3. Z tuku, múky a krupice pripravime bledú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu, popražíme, rozriedime vodou a mliekom a spolu so zeleninou povarime.
  4. Osolime, okoreníme a nakoniec pridáme obraté posekané rybacie mäso a posekaný zelený petržlen.
  5. Do polievky môžeme pridať pokrájanú opraženú žemľu.
  6. Polievku možno pripraviť aj bez mlieka.

Ak sa vám zvýši slezina tak si rozhodne pripravte aj slezinovú polievku.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *