Tradičná veľkonočná plnka je niečo, čo dodáva špeciálnu chuť a vôňu veľkonočnému stolu. Jednou zo známych tradícií je plnený kurací alebo morčací peň. Tu je recept na tradičnú veľkonočnú plnku:
Ingrediencie:
- 500 g mletej bravčovej kaše
- 100 g suchého chleba, namočeného v mlieku a scedeného
- 1 malá cibuľa, jemne pokrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 vajcia, rozšľahané
- 1 štipka mletej rasce
- 1 štipka mletej muškátového orieška
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Tradičná veľkonočná plnka
Postup:
- V miske zmiešajte mletú bravčovú kašu, namočený chlieb, cibuľu, cesnak a rozšľahané vajcia.
- Pridajte mletú rasco a muškátový oriešok a všetko dôkladne premiešajte.
- Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Plnku použite na plnenie kuracieho alebo morčacieho peňa.
- Peň pečte podľa receptu na prípravu celého kurčaťa alebo morčaťa.
~Krájte a podávajte plneného kurca alebo morča s hnedou omáčkou a prílohou ako je zemiakový šalát alebo knedľa. Pochutnajte si na tradičnej veľkonočnej plnke s vašimi blízkymi!