Tradičné halušky trocha inak. Za 15 minút ale je v tom háčik

Tradičné halušky trocha inak

Tradičné halušky trocha inak. Za 15 minút ale je v tom háčik

Určite! Tu je jednoduchý recept na halušky, ktorý zaberie približne 15 minút:

Potrebujete:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 veľké vajce
  • 1/2 šálky mlieka
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. Múku preosievať do veľkej misky a vytvoriť jamku v strede.
  2. V tejto jamke rozbite vajce a pridajte soľ podľa chuti.
  3. Pomaly pridávajte mlieko a miešajte postupne so zostávajúcou múkou, až kým nevznikne hladké cesto.
  4. Keď je cesto dostatočne zmiešané, vyklopte ho na ľahko naolený povrch a rukou ho premiešajte, až kým nie je lepkavé.
  5. Cesto rozdeľte na menšie časti a tvarujte ich do dlhých hadov (približne 1 cm hrubé).
  6. Hady nakrájajte na malé kúsky (asi 1 cm veľké) a podľa potreby môžete ich končeky ponoriť do múky, aby sa nelepili k sebe.
  7. Varíme vriacu osolenú vodu v hrnci a pridáme halušky.
  8. Varíme asi 2-3 minúty, kým nevyplávajú na povrch.
  9. Vyberieme halušky dierovou lyžicou a necháme ich odkvapkávať.
  10. Podávajte teplé halušky s oblúbenou omáčkou, napríklad s maslom a tvarohom, slaninou alebo kyslou kapustou.

Dúfam, že vám chutia!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *