Trúbový guláš recept

Chytro si pripravíme niečo podholné, čo zje celá rodina. Počuli ste už guľaši, ktorý si pripravíte v trúbe. Áno v rúre si môžete spraviť guľáš.

Trúbový guláš recept

Určite! Tu je recept na trúbový guláš:

Prísady:

  • 500 g hovädzie mäso (najlepšie predná časť, na guláš vhodné mäso)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky
  • 1 lyžička korenia čili (voliteľné, ak máte radi pikantné jedlá)
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička sušeného majoránu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky hovädzieho vývaru (alebo voda)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte ho. Na rozohriatom oleji ho orestujte vo veľkom hrnci, až kým nezhnedne zo všetkých strán. Potom ho vyberte z hrnca a odložte na stranu.
  2. Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista. Potom pridajte nakrájanú papriku a nechajte ju zmäknúť.
  3. Do hrnca pridajte sladkú mletú papriku, mletú červenú papriku, korenie čili, rasce, majorán a jemne ich osmažte. Následne pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
  4. Vráťte mäso späť do hrnca a premiešajte ho so zvyšokom zmesi. Pridajte hovädzí vývar (alebo vodu) a privediete k varu.
  5. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte guláš dusiť sa asi 1,5 – 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a chuť sa nevyvinie.
  6. Podávajte teplý guláš s chlebom alebo knedľou. Môžete ho ozdobiť jemne nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *