Chytro si pripravíme niečo podholné, čo zje celá rodina. Počuli ste už guľaši, ktorý si pripravíte v trúbe. Áno v rúre si môžete spraviť guľáš.
Trúbový guláš recept
Určite! Tu je recept na trúbový guláš:
Prísady:
- 500 g hovädzie mäso (najlepšie predná časť, na guláš vhodné mäso)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 papriky
- 2 lyžice sladkej mletej papriky
- 1 lyžička korenia čili (voliteľné, ak máte radi pikantné jedlá)
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička sušeného majoránu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 šálky hovädzieho vývaru (alebo voda)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- olej na smaženie
Postup:
- Mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte ho. Na rozohriatom oleji ho orestujte vo veľkom hrnci, až kým nezhnedne zo všetkých strán. Potom ho vyberte z hrnca a odložte na stranu.
- Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista. Potom pridajte nakrájanú papriku a nechajte ju zmäknúť.
- Do hrnca pridajte sladkú mletú papriku, mletú červenú papriku, korenie čili, rasce, majorán a jemne ich osmažte. Následne pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
- Vráťte mäso späť do hrnca a premiešajte ho so zvyšokom zmesi. Pridajte hovädzí vývar (alebo vodu) a privediete k varu.
- Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte guláš dusiť sa asi 1,5 – 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a chuť sa nevyvinie.
- Podávajte teplý guláš s chlebom alebo knedľou. Môžete ho ozdobiť jemne nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!