Cheesecake s horúcim ovocím
Dnes som si pre vás pripravila chutnú maškrtu s ovocím na ktorej si pochutnáte. Každý z nás miluje koláče a tak teda mám dnes pre vás Cheesecake s horúcim ovocím. Poďme si ho spoločne pripraviť.
Suroviny:
- 500g tvaroh jemný 0,5%
- zlatý klas 1 balenie
- citrón 1ks
- 200g kryštáľového cukru
- 1 balenie bebe keksy (originál červené balenie)
- 100g maslo
- 100g čokoláda na varenie
- 140ml smotana na šľahanie 33%
- vajíčka 2ks
- jedno balenie mrazeného ovocia lesná zmes
Postup: Cheesecake s horúcim ovocím
Do misky si rozdrvíme bebe keksy a zmiešame s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Necháme odpočinúť. Tvaroh šľaháme s cukrom a postupne pridávame zlatý klas vajíčka a šťavu z citróna. Zmiešané ingrediencie vyleje do formy na keksíky. Pečieme na 180C asi 30 minút podľa rúry.
Keď bude zlatý povrch možemerúru vypnúť, dávame pozor aby nepopraskal. Koláčik necháme vychladnúť v otvorenej rúre. Pripravíme si polevu. Nad vodný kúpeľ dáme do menšieho hrnca
smotanu na varenie a čokoládu. Miešame kým sa nám čokoláda úplne neroztopí.
Po vychladnutí nalejeme na vychladený koláčik a uložíme do chladničky na 2 hodiny.
Pred podávaním koláčika si pripravíme ovocie. Na panvicu dáme mrazené ovocie a pridáme asi 2 lyžice cukru( podla chuti, ak chcete mať kyslejšie ovocie dáte menej
cukru a naopak).
Na kúsok koláčika naleje lyžicu horúceho ovocia a podávame. Prípadne dozdobíme šľahačkou v spreji.
Pre ďalšie dezerty klikajte tu. Prajeme dobrú chuť. 🙂
[penci_recipe]