Chutná Vareška

Cheesecake s horúcim ovocím

Cheesecake s horúcim ovocím

Dnes som si pre vás pripravila chutnú maškrtu s ovocím na ktorej si pochutnáte. Každý z nás miluje koláče a tak teda mám dnes pre vás Cheesecake s horúcim ovocím. Poďme si ho spoločne pripraviť.

 

Suroviny:

  • 500g tvaroh jemný 0,5%
  • zlatý klas 1 balenie
  • citrón 1ks
  • 200g kryštáľového cukru
  • 1 balenie bebe keksy (originál červené balenie)
  • 100g maslo
  • 100g čokoláda na varenie
  • 140ml smotana na šľahanie 33%
  • vajíčka 2ks
  • jedno balenie mrazeného ovocia lesná zmes

 

Postup: Cheesecake s horúcim ovocím

Do misky si rozdrvíme bebe keksy a zmiešame s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Necháme odpočinúť. Tvaroh šľaháme s cukrom a postupne pridávame zlatý klas vajíčka a šťavu z citróna. Zmiešané ingrediencie vyleje do formy na keksíky. Pečieme na 180C asi 30 minút podľa rúry.

Keď bude zlatý povrch možemerúru vypnúť, dávame pozor aby nepopraskal. Koláčik necháme vychladnúť v otvorenej rúre. Pripravíme si polevu. Nad vodný kúpeľ dáme do menšieho hrnca
smotanu na varenie a čokoládu. Miešame kým sa nám čokoláda úplne neroztopí.

Po vychladnutí nalejeme na vychladený koláčik a uložíme do chladničky na 2 hodiny.
Pred podávaním koláčika si pripravíme ovocie. Na panvicu dáme mrazené ovocie a pridáme asi 2 lyžice cukru( podla chuti, ak chcete mať kyslejšie ovocie dáte menej
cukru a naopak).

Na kúsok koláčika naleje lyžicu horúceho ovocia a podávame. Prípadne dozdobíme šľahačkou v spreji.
Pre ďalšie dezerty klikajte tu. Prajeme dobrú chuť. 🙂

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *