Údené kuracie stehná na kyslej kapuste
Dostatok vitamínu C je pre každé ľudské telo veľmi potrebný a práve kyslá kapusta ho má dostatok. Dnes vám predstavíme recept, práve s kyslou kapustou ako tip na výborný obedík.
Údené kuracie stehná na kyslej kapuste
Na mäsko:
- 3 väčšie kuracie stehná zaúdené
- 3 väčšie cibule
- 30g cesnaku
- 1dcl vody
- Čierne korenie
- Soľ
- Štipku červenej papriky
Na kapustu:
- 300g kyslej kapusty
- Lyžica rasce
- Lyžica červenej papriky
- 100ml vody
- Malá kocka masla
Údené kuracie stehná na kyslej kapuste
Postup prípravy mäska:
- Kuracie stehná nadrežeme do hĺbky dvoch až troch milimetrov
- Cesnak pripravíme a prelisujeme. Nanesieme ho na mäsko tak, aby sa dostal všade, do všetkých záhybov mäska, najmä tam, kde sme predtým zarezali.
- Pripravíme si zapekaciu panvicu a jej spodok vystelieme mesiačikmi z jednej cibule.
- Položíme kuracie stehná. Podlejeme vodou a zasypeme zvyšnou cibuľou.
- Mäsko zakryjeme alobalom a pečieme pri 180-tich stupňoch. Pri posledných desiatich minútach pečenia mäsko odkryjeme. Dopekáme do zlatista pri 200 stupňoch, aby boli stehná chrumkavé.
Postup prípravy prílohy – kyslej kapusty:
- Maslo dáme roztopiť. Pridáme kyslú kapustu a chvíľku opražíme do zlatista.
- Pridáme vodu, rascu, červenú papriku, môžete dosoliť a dokoreniť podľa chuti, ale nemusíte. Necháme kapustu variť do mäkka.
- Ak je kapusta mäkká, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť.
Nižšie najdete zoznam k receptu na vypltačenie
[penci_recipe]
Ak chcete zujímavý recept na rýchlu prípravu pre vás alebo vaších znýmych tak tento gif obsahuje rýchly recept. Sami sme ho vyskúšali sa je veľmi chutný. Údené kuracie stehná na kyslej kapuste na iný spôsob aj keď bez údenia. 🙂
0 Comments