Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Dostatok vitamínu C je pre každé ľudské telo veľmi potrebný a práve kyslá kapusta ho má dostatok. Dnes vám predstavíme recept, práve s kyslou kapustou ako tip na výborný obedík.

Údené kuracie stehná na kyslej kapuste

Suroviny:

  • 4 kusy údených kuracích stehien
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici zohrejte olej a opečte na ňom kuracie stehná zo všetkých strán, aby sa spravili pekné zlatisté škvrny. Potom ich odložte bokom.
  3. V hrnci pridajte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich na oleji, kým sa cibuľa nezmäkne.
  4. Pridajte opečené kuracie stehná k zelenine a premiešajte.
  5. Pokvapkajte vodou a dusíme na miernom ohni asi 30 až 40 minút, kým kuracie mäso nie je jemné a mäkké.
  6. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedlami alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *