Dostatok vitamínu C je pre každé ľudské telo veľmi potrebný a práve kyslá kapusta ho má dostatok. Dnes vám predstavíme recept, práve s kyslou kapustou ako tip na výborný obedík.
Údené kuracie stehná na kyslej kapuste
Suroviny:
- 4 kusy údených kuracích stehien
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
- Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
- Na panvici zohrejte olej a opečte na ňom kuracie stehná zo všetkých strán, aby sa spravili pekné zlatisté škvrny. Potom ich odložte bokom.
- V hrnci pridajte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich na oleji, kým sa cibuľa nezmäkne.
- Pridajte opečené kuracie stehná k zelenine a premiešajte.
- Pokvapkajte vodou a dusíme na miernom ohni asi 30 až 40 minút, kým kuracie mäso nie je jemné a mäkké.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedlami alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!