Chutná Vareška

Údeninová polievka s krúpami

Údeninová polievka s krúpami

Chutná polievka, ktorá vždy vyčarí úsmev na tvári môjmu mužovi. Často varená polievka najme na východnom Slovensku v dedinách. Poďme si teda ukázať ako sa varila v roku 1963 presne tak ako ju varila vaša babka.
Táto polievka je veľmi rýchla a jednoduchá a prakticky k nej takmer nič nepotrebujete. Všetko potrebné viete kúpiť za päť minút v obchode.

U nás doma sa smejeme tomu, že tento recept je taký „čo ľadnička“ dala. Keďže k nemu takmer nič nepotrebujete.

 

Ingrediencie – údeninová polievka s krúpami

  • 500 g údeného mäsa
  • 120 g miešanej koreńovej zeleniny
  • 20 g cibule
  • 30 g krúp
  • voda
  • čierne korenie

 

Údeninová polievka s krúpami

Údeninová polievka s krúpami

 

Údeninová polievka s krúpami

Údeninová polievka s krúpami

Údeninová polievka s krúpami

Ako prvé si dáme do hrnca zovrieť vodu za ten čas pri pripravíme údené mäso. Tak ako vo väčšine receptov tak aj tu si kvalitne umyjeme mäso. Mäso varíme do vtedy kým sa nám neuvarí.

Tak 30 minút po varení pridáme vopred očistenú a umytú miešanú koreňovú zeleninu. taktiež pridáme očistenú cibuĺu v celku. Niekto pridáva cibuľu so šupkou, ale ja v tom nevidím nejakú značnú výhodu.

Približne po hodine sa nám uvarí mäso, ale môžete ho nechat variť aj dve hodiny.. Záleží to od tuhosti mäsa a jeho veľkosti. Po tom čo sa nám mäso uvarilo tak z hrnca vyberieme a dáme na bok.

 

 

 

Očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré dáme do hrnca uvariť a podľa potreby osolíme. K uvarený zemiakom môžeme na koniec pridať nakrájamné mäso na kocky.

Moja bobka však mäso nechal bokom a pridala pár kociek do taniera, ktoré zaliala polievkou. Je na vás ako to spravíte. Môžeme jedlo ovzlášniť petržlenom pri servírovaní.
Dobrú chuť prajem.

 

Vskúšajte aj tento chutný a rýchly recept: Jednoduchá fazuľová polievka.
PS: fotka na začiatku stránky le ilustračná. Ďakujem za pochopenie. 🙂

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *