Uhorka a pečeň - recept

Ahoj! Tu je jednoduchý recept na uhorku s pečeným mäsom:

Uhorka s pečeným mäsom
Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (telecí, kuracie alebo iné mäso je tiež možné)
  • 1 veľká uhorka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej alebo maslo na opekanie

 

Uhorka a pečeň – recept

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Uhorku umyjeme a nakrájame na plátky alebo kocky.
  3. Cibuľu a cesnak olúpeme a jemne nakrájame.
  4. Na panvici rozohrejeme olej alebo rozpustíme maslo a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezarumenejú.
  5. Pridáme k nim mäso a opekáme ho zo všetkých strán, kým nezarumeneje.
  6. Potom pridáme nakrájanú uhorku a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 30–40 minút, kým mäso nie je mäkké.
  8. Podávame teplé s ryžou, zemiakmi alebo s inou prílohou podľa chuti.

Tento recept samozrejme môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *