Ochutnajte domácu vajíčkovú raščovú polievku. Tu je slovenský recept:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1 veľká hlávka červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 zemiaky
  • 1-2 mrkvy
  • 2 lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Vajíčkovo rascová polievka

Postup:

  1. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom pokrájanú cibuľu a cesnak, kým sa stanú priesvitné.
  2. Pridáme nakrájanú červenú kapustu a dusíme ju asi 10 minút, kým zmäkne.
  3. Do hrnca pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  4. Varíme na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne (asi 15-20 minút).
  5. Vajcia rozšľaháme v miske a postupne pridávame do polievky, zamiešame tak, aby sa vytvoril pestrý efekt.
  6. Polievku necháme povariť ešte pár minút, aby sa vajcia zrážali.
  7. Podávame ju teplú a ozdobíme jemnou vôňou kôpru.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *