Veľkonočná mäsová roláda je tradičný dezert, ktorý sa podáva počas veľkonočných sviatkov. Tu je jednoduchý recept, ktorým si môžete pripraviť túto vynikajúcu pochúťku.

Ingrediencie:

  • 4 vejcia
  • 100 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava a strúhaná kôra z 1 citróna
  • 250 ml šľahačky na zdobenie
  • jemný cukor na posýpanie

 

Veľkonočná mäsová roláda

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie.
  2. Oddelte bielka od žĺtkov a v mise vyšľahajte bielka s polovicou cukru na tuhý sneh.
  3. V druhej mise vyšľahajte žĺtka s druhou polovicou cukru do peny.
  4. Postupne primiešajte múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a kôru.
  5. Na konci opatrne primiešajte bielkovú snehovú zmes.
  6. Touhlo liehom alebo povlečeným strutou lyžicou rovnomerne rozotrite cesto na pripravený plech.
  7. Pečte v rúre asi 10 – 12 minút, kým je cesto šťavnaté a zlatisté na povrchu.
  8. Po upečení vyklopte cesto z plechu na utierku a nechajte ho vychladnúť.
  9. Keď je cesto úplne vychladnuté, rozotrite naň šľahačku a opatrne ho zrolujte.
  10. Roládu posypte jemným cukrom a nechajte ju chvíľu odpočinúť v chladničke, aby sa pekne zovrela.
  11. Pred podávaním nakrájajte na krúžky a servírujte.

Dúfam, že vám táto tradičná veľkonočná mašová roláda bude chutiť! Dobrú chuť a veselé Veľkonoce!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *