Ak túžite po lahodnej chrumkavej pečienke, tu je jednoduchý návod:
Potrebné suroviny:
- 500 g pečienky (môžete zvoliť hovädziu, bravčovú či kuraciu)
- 2 vajíčka
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/4 šálky múky
- soľ a korenie podľa preferencií
- olej na vyprážanie
Lahodná chrumkavá pečienka
Jak na to:
- Pečienku dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- V miske rozšľahajte vajíčka, pridajte soľ a korenie.
- V inej miske zmiešajte strúhanku a múku.
- Každý plátok pečienky najprv ponorte do vajíčka a následne obaľte v zmesi strúhanky a múky.
- Na panvici zohrejte olej a v ňom osmažte obalenú pečienku, kým nedosiahne zlatohnedú chrumkavú kôrku.
- Osmaženú pečienku nechajte odsknúť na papierovom uteráku a servírujte horúcu.
Dúfam, že si na tomto pokrme pochutnáte! Ak máte ďalšie hocaké dotazy, neváhajte sa pýtať.

2) Výborná chrumkavá pečienka
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg bravčovej pečienky (môžete zvoliť aj morčaciu alebo kuraciu)
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušenej majoránky
- 1 lyžička sušenej tymiánu
- 1 lyžička papriky (kludne aj údenej)
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 200 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
- 1 lyžica masla
Postup:
-
Príprava marinády: Do menšieho mixéra dajte cesnak, olivový olej, majoránku, tymián, papriku, soľ a čierne korenie. Mixujte, kým sa všetky ingrediencie dobre spojí a vytvorí sa pasta.
-
Marinovanie pečienky: Bravčovú pečienku dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju natrite pripravenou marinádou a nechajte odpočívať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke, aby sa chute spojili.
-
Príprava zeleniny: Mrkvy a zemiaky ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy. Cibuľu nakrájajte na plátky.
-
Smaženie pečienky: Na panvici rozpálte maslo a opekajte marinovanú pečienku zo všetkých strán, aby bola krásne zlatohnedá, približne 5-7 minút.
-
Pečenie: V hlbokom pekáči alebo zapekacej mise rozložte nakrájanú zeleninu a na vrch položte opraženú pečienku. Podlejte vývarom a zakryte alobalom alebo pokrievkou.
-
Pečenie v rúre: Predhrejte rúru na 180 °C a vložte pekáč na 1,5 až 2 hodiny. Po polhodine pečenia odstráňte zakrývaciu fóliu, aby sa pečienka pekne upiekla a získala chrumkavú kôrku.
-
Podávanie: Po upečení nechajte pečienku chvíľu odležať, potom ju nakrájajte na plátky. Servírujte s pečenou zeleninou a obľúbenou omáčkou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!









Tento recept na pečienku vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, keď budem mať návštevu. Milujem chrumkavé jedlá a tá marináda znie veľmi chutne. Ďakujem za tip a inšpiráciu!
Veľmi sa mi páči tento recept! Vyprážaná pečienka je mojou obľúbenou pochúťkou. Určite to skúsim pripraviť pre rodinu. Dúfam, že im to bude chutiť tak ako mne!
Super návod na chrumkavú pečienku! Myslím, že s touto marinádou bude ešte lepšia. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Určite sa pustím do varenia podľa vášho receptu.
Tento recept je presne to, čo som hľadala! Pečienka je skvelé jedlo na rodinné večere a s takouto prípravou určite poteším všetkých. Ďakujem za zdieľanie!
Wow, vyzerá to úžasne! Chrumkavá pečienka sa mi už zbiera v žalúdku pri pohľade na tento recept. Určite ho vyskúšam aj s mojou obľúbenou omáčkou. Teším sa na výsledok!
Ďakujem za skvelý recept! Pečenie s zeleninou a bylinkami je vždy dobrý nápad, navyše tá chrumkavosť je lákavá. Veľmi rada vyskúšam túto kombináciu doma!
Recept je fantastický! Milujem variabilitu vo varení a tento spôsob prípravy pečienky určite zapôsobí na každého hosťa. Teším sa na chuťové zážitky!
‚Chrumkavá pečienka‘ – to znie ako raj pre moje chuťové poháriky! Ďakujem za jednoduchý návod, verím, že aj ja budem úspešný kuchár po tvojom vzore.
‚Dobrú chuť‘ ako motto večere je výborný nápad! Tento recept som si hneď uložila do obľúbených a plánujem ho skúsiť už tento víkend.
‚Pečenie‘ je umenie a ty si majster! Tento recept bude určite hitom mojich rodinných stretnutí. Ďakujem za inšpiráciu a teším sa na varenie!