Chutná Vareška

Vynikajúce cesto na langoše

Vynikajúce cesto na langoše

Nič nie je lepšie nech chutné, jemné a nadýchane langoše aké jeme od naších mám. Presne takéto si dnes pripravíme spolu.

 

Použijeme tieto ingrediencie

  • 800g hladkej múky
  • 250g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • drožie 42g – balenie
  • 320 ml mlieka
  • cukor
  • soľ,
  • rastliný olej k vyprážaniu

 

Postup – vynikajúce cesto na langoše

Klasický postup ako pri normálnom cesto. Do vlažného mlieda som si dala dve čajové lyžičky cukru a dala som tam rozdrvené droždie. To som nechala kvasiť. Ničím sa to nelýši od klasického cesta na langoše. Samozrejme my gazdinky už vieme, že mlieko nemôže byť horúce, aby sa kvasinky nezničili.

No ako ďalšie som si do väčšej misky dala múku, vajíčko, soľ, zvyšok mlieka a ten zázrak v čom spočíva tento recept je kyslá smotana. Potom som pridala do misky nakvasené droždie a všetko spolu premiešala. Potom som misku zakryla utierkou a nechala cesto hodinu kysnúť.

 

Ale zaklad je v tom, že ak dokyslo celé cesto, tak si ho potom rozdelíme na menšie časti také trocha väčšia ako vaša päsť. A tie som dala opúť podkysnúť pod utierku. Len tak troška na 15 až 20 minút.

Potom už len stačí cesto rozvaľkal alebo alebo natiahnúť v rukách. Do oanvice si rozhorejme olej a pridáme don troška soli, tak nemusíme langoše neskôr soliť, ale fakt len troška soli. Budú oveľa chutnejšie. No a samozrejme pridáme cesto do horúceho oleja. Pražíme tak cca 4 mintky.

 

Do maličkej misky som si dala pretlačený cesnak, troška vody a soľ. Takto pripravneý cesnak potrieme na horúcy langoš a pridáme kečup, tatarskú a ana vrch syr. Môžeme ozdobiť aj niečím zeleným.
Dobrú chuť priatelia.

 

Vynikajúce cesto na langoše

Vynikajúce cesto na langoše

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *