Vyprážané bedle plnené syrom – Recept
Začína sa nám obdobie, kedy nám rastú hríby (huby, kozáre), tak toho treba využiť. Nám za chalupou rastú bedle, tak som sa rozhodla, že dnes si ich vypražím a naplním syrom.
Použila som na prípravu:
- 4 hlávky bedle
- 2k vajíčok
- strúhankú
- hladkú múku
- plátkový udený syr
- soľ
- rastilnný olej na vyprážanie
Pár vecí a jedlo je na svete.
Vyprážané bedle plnené syrom – Recept
Ako prvé som si bedľu očistila a umyla.
Pripravíme si klasický trojobal a teda hladkú muku, strúhanu a rozmiešané vajíčka.
Do vnútornej strany hláv bedlý som si dala syr. Len tak vyskpšať či to bude chutné. Vy nemusíte ak nechcete, ale ja rada experimentujem. So syrom ich môžete dať rovno zapiecť, ale v tomto recepte dáme dve bedle a medzi ne syr.
Obaľovanie už poznáte. Začíname v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v stúhanke. Ak chcete môžeto to ešte zopakovať s vajíčkou a strúhankou a docielite dvojobal.
Vyprážamé minútku z jednej strany a minútku z druhej strany na olivovom oleji alebo na bravčovej masti.
Ja si k ním vždy dám nejakú americkú omáku alebo kečup či tatarskú omáčku.
Dobrú chuť priatelia, a nezabudnite sledovať môj blog pre ďalšie zaujímavé recepty.
Vyprážané bedle plnené syrom – Recept
[penci_recipe]