Začala zima! Týmto jedlo sa zahrejete a ušetríte peniaze

Začala zima! Týmto jedlo sa zahrejete a ušetríte peniaze

Začala zima! Týmto jedlo sa zahrejete a ušetríte peniaze

Šetrite peniaze v dnešnej dobe sa oplatí viac ako inokedy. Dnes je preto vhodné si pripraviť pokrm, ktorý vás azhreje ale nebude stáť ani veľa peňazí. Ideálne mi napadla cesnaková polievka. Akadáte recept na tradičnú cesnakovú polievku, tu je jednoduchý spôsob, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4-6 strúčikov cesnaku (môžete prispôsobiť podľa chuti)
  • 1 cibuľa
  • 1 zemiak
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie (možno použiť aj mlieko)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Ošúpeme a nakrájame cesnak a cibuľu na jemné kúsky.
  2. Ošúpeme a nakrájame zemiak na malé kocky.
  3. Na miernom ohni rozpustíme trochu oleja v hrnci a orestujeme cesnak a cibuľu, kým nebudú mäkké a ľahko zlaté.
  4. Pridáme nakrájaný zemiak a zeleninový vývar. Rozhodnete sa, či chcete hladkú alebo s kúskami. Ak chcete polievku s kúskami, nechajte nejaké zemiaky bokom a použite ich neskôr.
  5. Dusíme, kým sa zemiaky neuvária do mäkka. Ak ste nechali nejaké zemiaky bokom, pridajte ich teraz.
  6. Ak chcete hladkú polievku, urobte ju pomocou mixéra na polievku.
  7. Vrátime ju do hrnca a pridáme smotanu na varenie (alebo mlieko) a premiešame.
  8. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Ak je potrebné, pridáme viac.
  9. Podávame horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dúfam, že vám jednoduchý recept pomôže vytvoriť výbornú tradičnú cesnakovú polievku! Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *