Chutná Vareška

Zapečené kuracie mäso so zemiakmi

Zapečené kuracie mäso so zemiakmi

Jedno z najjednoduchších jedál, hotové za pár minút. Ukážem si ako na to.

Na prípravu som použila:

  • 10 zemiakov
  • 2 – 3 ks kuracích pŕs
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • ½ šálky mlieka
  • 2 vajíčka
  • čierne mleté korenie, červená mletá paprika, soľ
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 lyžica hladkej múky

 

Zapečené kuracie mäso so zemiakmi

Všetky potrebné suroviny si vopred nachystám. Zemiaky si poriadne umyjem a na „rovnom“ strúhadle ich nastrúham na plátky. Ak takéto strúhadlo nemáte, nakrájajte ich nožom. Kuracie prsia si poriadne očistím, umyjem a nakrájam na kúsky. Mäso si nakrájajte ako uznáte za vhodné.

Ja režem niekedy na plátky, kocky, inokedy na rezančeky.. Následne si prichystám misku, v ktorej si rozmiešam smotanu, mlieko, vajíčka a múku. Prichystám si plech na pečenie, ktorý vysteliem papierom na pečenie. Zemiaky si rozdelím napoly.

 

Na plech naukladám jednu polku, potom naukladám mäso. Zalejem to trochou zálievky (cca jednou tretinou). Na vrch naukladám zvyšok zemiakov a zalejeme celou zálievkou čo ostala. Nakoniec to ešte osolím, okorením a dávam piecť.

Pečieme v rúre cca 45 minút na 200°C. Počas pečenia sledujeme, každá rúra je iná. My to máme radi s čerstvým šalátom zo zeleniny.
No je to super aj samostatne. Niekto toto jedlo, ktoré my máme ako hlavné, používa aj ako prílohu. Servírovanie je už na vás. Dobrú chuť.

 

Zapečené kuracie múso som robila aj takto v tomto recepte: zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou.

Zapečené kuracie mäso so zemiakmi

Zapečené kuracie mäso so zemiakmi

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *