Zapečené kuracie mäso so zemiakmi

Jedno z najjednoduchších jedál, hotové za pár minút. Ukážem si ako na to.

Zapečené kuracie múso som robila aj takto v tomto recepte: zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou.

 

Ďalší recept…

Ak máte chuť na jednoduché a chutné jedlo, zapečené kuracie mäso so zemiakmi je skvelou voľbou. Toto jedlo je rýchle, jednoduché a zaručene vás zasýti. Tu je recept, ako na to:

 

Suroviny:
  • 4 kuracie prsia
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie
  • 1 čajová lyžička mletého sladkého papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky
  • 100 g strúhanej syra (napr. eidam, gouda)
Postup:
  1. Predohrejte si rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia opláchnite a osušte kuchynským papierom. Okoreňte ich soľou, čiernym korením a sladkou paprikou z oboch strán.
  3. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej. Na ňom orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú ľahko zlatistými.
  5. Do vymastenej pekáčovej formy dáme jednu vrstvu zemiakov. Na zemiaky potom pridáme cibuľu a cesnak. Ďalej pridáme kuracie prsia a pokryjeme ich zvyšnými zemiakmi.
  6. Prikryjeme formu a dáme ju piecť do predhriatej rúry asi 30 minút.
  7. Po 30 minútach odhrnieme pokrievku, posypeme jedlo strúhaným syrom a na vrchu ho necháme ešte oopekať asi 10 minút, až kým syr nezíska zlatistú farbu.
  8. Hotové jedlo môžete podávať s čerstvou zeleninovou šalátom alebo kyslou smotanou.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *