Zapekané cestoviny s kuracím mäsom

Gazdinky, aby sme sa po večeroch nemusli trápiť v kuchyni, tak si pripravíme jednoduché jedlo za pár minút. Žiadne dlé vyváranie, pečenie či smaženie za sporákon nehrozí.

Nikdy nie je na škodu vyskúšaj aj tento recept: zapekané tuniakové cestoviny.

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

Zapečené penne s kuracím mäsom, hráškom a syrom | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na zapekané cestoviny, vyskúšajte túto variantu s kuracím mäsom, pórom a hráškom. Tu je postup:

Potrebujete:

  • 250 g cestovín (napr. penne)
  • 2 kuracie prsia (nakrájané na kocky)
  • 1 pór (nakrájaný na kolieska)
  • 1 hrnček hrášku
  • 1 cibuľu (rozrezanú na polky)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvité)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 300 ml mlieka
  • 100 g strúhanku
  • soľ, čierne korenie a oregano podľa chuti

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, cesnak a pór. Osmažíme ich dozlatista.
  3. Pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme ho, kým nie je pekne zlatisté.
  4. Pridáme múku a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Postupne pridáme mlieko za neustáleho miešania, až kým nevznikne krémová omáčka. Dochutíme soľou, korením a oreganom.
  6. Pridáme hrášok a varené cestoviny. Premiešame, aby sa zmes rovnomerne premiešala.
  7. Hotovú zmes prenesieme do pekáča a posypeme strúhankou.
  8. Pečieme v predhriatej rúre na teplote 180 °C asi 20 – 25 minút, kým cestoviny nebudú zlatisté a zapekané.

Voilà! Môžete si vychutnať vynikajúce zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *