Chutná Vareška

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

Gazdinky, aby sme sa po večeroch nemusli trápiť v kuchyni, tak si pripravíme jednoduché jedlo za pár minút. Žiadne dlé vyváranie, pečenie či smaženie za sporákon nehrozí.

 

Na recept som poižika:

  • balenie cestovín,
  • kuracie prsia 2 kusky
  • 200 gramov mrazeného hrášku
  • jeden pór
  • 1 dl červeného vína
  • 2 ks cesnaku
  • 250 ml mlieka
  • parmezán
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • maslo

Dúfam že to všetko nájdete v chladničke.

 

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

Začne šikovne a tým padom si dáme hneď variť cestoviny do hrnca osolenej vody. Tak ako píše návod na vaších cestovinách. Je jedno čo použijete, či penne alebo tagiatelle je to na vás. Ja som teraz dala penne.

Kým sa mi varia cestoviny tak som na panvici rozohriala olej alebo maslo a pridala som na kocky pokrájané kuracie múso, ktoré som si predtým očistila a dobre umyla. Sprudka ho zrestujte nech sa stiahne. Samozrejme nemôže chýbať soľ ani čierne mleté korenie.

Pór a cesnak som si tiež umyla a pokrájala ho nožom na tenké koliečka. Kuracie mäso som si dala na bok a orestovala na panvici cesnak a pór. Restuje na mierno plameni s troškou masla alebo oleja.

 

Po pár minptach som pór a cesnak podliala víno a po minútke až dvoch vývarom. Ak nemáte doma vývar tak falošný z bujónu. Peken sa mi prepojili chute a potom som pridala soľ a troška čierneho korenia.

Do panvice som potom pridala hrášok a inú zeleninu a na miernom plameni dusila.  Po tom čo sa mi zelenina spravila, tak som pridala scedenú cestovinu, mlieko, hrášok z konzervy ricottu. Ricotta je syr, ak nemáte dajte iný.

Všetko som premiešala a ešte tak 3 minútky varila. Všetko som dala do zapekacej misy a na vrch postrúhala parmezán. Vestoviny som vložila do zohriatej rúry na 180 stupňov tak na 25 minutiek. Podávame teplé a s láskou.

Nikdy nie je na škodu vyskúšaj aj tento recept: zapekané tuniakové cestoviny.

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *