Gazdinky, aby sme sa po večeroch nemusli trápiť v kuchyni, tak si pripravíme jednoduché jedlo za pár minút. Žiadne dlé vyváranie, pečenie či smaženie za sporákon nehrozí.
Nikdy nie je na škodu vyskúšaj aj tento recept: zapekané tuniakové cestoviny.
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom
Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na zapekané cestoviny, vyskúšajte túto variantu s kuracím mäsom, pórom a hráškom. Tu je postup:
Potrebujete:
- 250 g cestovín (napr. penne)
- 2 kuracie prsia (nakrájané na kocky)
- 1 pór (nakrájaný na kolieska)
- 1 hrnček hrášku
- 1 cibuľu (rozrezanú na polky)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvité)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 300 ml mlieka
- 100 g strúhanku
- soľ, čierne korenie a oregano podľa chuti
Postup:
- Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a opláchneme studenou vodou.
- V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, cesnak a pór. Osmažíme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme ho, kým nie je pekne zlatisté.
- Pridáme múku a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Postupne pridáme mlieko za neustáleho miešania, až kým nevznikne krémová omáčka. Dochutíme soľou, korením a oreganom.
- Pridáme hrášok a varené cestoviny. Premiešame, aby sa zmes rovnomerne premiešala.
- Hotovú zmes prenesieme do pekáča a posypeme strúhankou.
- Pečieme v predhriatej rúre na teplote 180 °C asi 20 – 25 minút, kým cestoviny nebudú zlatisté a zapekané.
Voilà! Môžete si vychutnať vynikajúce zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom.