Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou je opäť skvelý a jednoduchý recept. Ak chcete doma u muža, alebo u priateľa skutočne zabodovať tak isto vyskúšajte tento recept.

Samozrejme aj keď sú tam šampiňóny tak si na tomto jedla radi pochutia aj moje malé deti. V tomto recepte to nie je problém.

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou

kuracie prsia na smotane so šampiňónmi a čedarom

Zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou je vynikajúci a jednoduchý recept, ktorým môžete skutočne zabodovať u vašich blízkych. Tento chutný pokrm je obľúbený nielen u mužov, ale aj u detí.

Aby ste pripravili zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (môžete použiť prsia alebo stehná)
  • 200 g šampiňónov
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhanku
  • Soľ, korenie a bylinky podľa chuti
  • Olej na opraženie

Postup:

  1. Mäso si nakrájame na tenké plátky a opražíme na panvici s olejom, aby sa zvnútra dobre prepeklo.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na panvici spolu s nasekanými šampiňónmi a cesnakom.
  3. Mäso vložíme do pekáča a premiešame s cibuľou, šampiňónmi, cesnakom a smotanou na varenie.
  4. Pokrm osolíme, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti.
  5. Navrchu posypeme strúhankou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, alebo kým nám mäso dobre nezapečie.

Výsledkom bude vynikajúce zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou, ktoré si môžete vychutnať sami alebo s rodinou.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *