Chutná Vareška

Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom

Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom

Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom za ktoré budete vďačný.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 plechovku zaváraných broskýň (môžeme zameniť za mandarínky)
  • 500g kuracích pŕs
  • 300g plátkového syra
  • soľ, korenie
  • 3 lyžice oleja
  • kávová lyžička grilovacieho korenia
  • kávová lyžička červenej mletej papriky
  • štipka soli
  • štipka čierneho mletého korenia

 

Postup: zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom

Ako prvé si kuracinu poriadne vyumývam, očistím a osuším. Nakrájam na rezne, ktoré následne vyklepem a vzniknú nám jemné kuracie plátky. Prichystám si plech na pečenie, ktorý vysteliem papierom na pečenie. Kuracie plátky naukladám pekne vedľa seba. Otvorím si plechovku broskýň, vylejem z nich šťavu a na každý plátok mäsa položím jednu broskyňu.

Následne na každý plátok prekrytým broskyňou, položím plátok syra. V mištičke si rozmiešam olej s červenou mletou paprikou, soľou, čiernym korením a grilovacím korením. Každý plátok mäsa na plechu pretriem štetinkou zmesou korenia po syre. Takto nachystané mäso dávam piecť do rúry pri teplote 200°C cca 40-45 minút. Každá rúra je iná, takže mäsko je potrebné sledovať. Môžeme podliať trochou vody aby sa veľmi nepresušilo. Nám to najviac chutí podávané s ryžou a kyslými uhorkami. Prajem dobrú chuť.

Ochutnajte aj kuracie prsia v pradajkovej omáčke.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *