Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom
Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom za ktoré budete vďačný.
Na prípravu potrebujeme:
- 1 plechovku zaváraných broskýň (môžeme zameniť za mandarínky)
- 500g kuracích pŕs
- 300g plátkového syra
- soľ, korenie
- 3 lyžice oleja
- kávová lyžička grilovacieho korenia
- kávová lyžička červenej mletej papriky
- štipka soli
- štipka čierneho mletého korenia
Postup: zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom
Ako prvé si kuracinu poriadne vyumývam, očistím a osuším. Nakrájam na rezne, ktoré následne vyklepem a vzniknú nám jemné kuracie plátky. Prichystám si plech na pečenie, ktorý vysteliem papierom na pečenie. Kuracie plátky naukladám pekne vedľa seba. Otvorím si plechovku broskýň, vylejem z nich šťavu a na každý plátok mäsa položím jednu broskyňu.
Následne na každý plátok prekrytým broskyňou, položím plátok syra. V mištičke si rozmiešam olej s červenou mletou paprikou, soľou, čiernym korením a grilovacím korením. Každý plátok mäsa na plechu pretriem štetinkou zmesou korenia po syre. Takto nachystané mäso dávam piecť do rúry pri teplote 200°C cca 40-45 minút. Každá rúra je iná, takže mäsko je potrebné sledovať. Môžeme podliať trochou vody aby sa veľmi nepresušilo. Nám to najviac chutí podávané s ryžou a kyslými uhorkami. Prajem dobrú chuť.
Ochutnajte aj kuracie prsia v pradajkovej omáčke.
[penci_recipe]