Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Opäť tu máme nedeľu a ja zase musím variť pre svoju krásnu rodinku. Deto si opýtali rybacie prsty s taraskou omáčkou, ale ja som chcel niečo prírodnejšie a zdravšie. Tak mi napadol tento recept, ktorý teraz čítate.

Síce kvôli manželovi mi nevyšla fotka, ale varím že tentokrát mi to odpustíte. Na mäsu sa vám spraví taká krusta a nie to čo mám ja. No podďme si ukázať ako sa to varí.

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Recept z kuracích filet v rúre, ktorý vás prekvapí!

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Tento recept je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí milujú kuracie mäso a chuťové výbuchy. Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou sú jednoduché na prípravu a zaručene potešia všetkých členov rodiny. Tu je recept, ktorý som pre vás pripravil:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 1 pohár strúhanku
  • 2 vajíčka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja

Postup:

  1. Kuracie prsá si dobre očistíme a nakrájame na tenké rezne.
  2. V mise si pripravíme zmes strúhanky, soli a korenia.
  3. V malom taniere si rozmiešame vajíčka.
  4. V každom kuracom rezne si potrieme z jednej strany olejom.
  5. Potom rezne ponoríme najprv do vajíčka a následne do zmesi strúhanky, soli a korenia. Dôkladne obaľujeme.
  6. Pripravené rezne si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Plech dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a pečieme približne 20-25 minút, kým nie sú rezne zlatisto hnede a pečené.

Tatarská omáčka:

  • 4 plnotučné jogurty
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 stredne veľké kyslé uhorky
  • 1 polievkovú lyžicu čerstvej pažítky
  • soľ a korenie podľa chuti
  1. Jogurty si dáme do misy a dobre premiešame s majonézou.
  2. Cibuľu jemne pokrájame a pridáme do misy.
  3. Kyslé uhorky si nakrájame na drobné kúsky a tiež pridáme do misy.
  4. Pridáme čerstvú pažítku a dôkladne premiešame.
  5. Podľa chute pridáme soľ a korenie.

Podávanie:

Zapekané kuracie rezne servírujeme s tatarskou omáčkou a môžeme doplniť prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad zeleninovým šalátom alebo dusenou ryžou.

 

Prajem smacnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *