Chutná Vareška

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Opäť tu máme nedeľu a ja zase musím variť pre svoju krásnu rodinku. Deto si opýtali rybacie prsty s taraskou omáčkou, ale ja som chcel niečo prírodnejšie a zdravšie. Tak mi napadol tento recept, ktorý teraz čítate. Síce kvôli manželovi mi nevyšla fotka, ale varím že tentokrát mi to odpustíte. Na mäsu sa vám spraví taká krusta a nie to čo mám ja. No podďme si ukázať ako sa to varí.

K receptu som si kúpila:

  • balenie kuracích prs
  • 2 väčšie cibule
  • olivový olej / rastlinný olej
  • tatarská omáčka
  • parmezán na postrúhanie (môže byť aj iný syr)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • sušené bylinky (petržlenová vňať, pažitka)

To je všetko, len zopár vecí na celý recept.

 

 

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Olejom alebo olivovým olejom som si dôkladne vymastila pekáč. Potom som si očistila cibuľu a pridala ju na kolieska nakrájanú. Troška som cibuľku osolia nech lepšie chutí. Kuracie prsia som narezala pozdĺžne a osolila a okorenila ich. Nezabudla som však ani na zelenéa a teda na petržlenvú vňať, alebo môžete aj bezalku alebo oregano. Je to jedno chutí to so všetkým famózne.

Mäso som poukladala na cibuľku a potrela tatrskou omáčkou. Pekáč alebo zapekaciu misu som zakrila alobalom a dala som piecť tak na 25 minút pri 200 stupňoch. Rúru som však mala predtým vyhriatú a na režim gril.

Po 25 minútach som zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou okryla a na vrch som postrúhala parmezán. Nechala ešte tak 5 – 10 minút zapiecť a jedlo je hotové. K tomu som podávala zapečené americké zemiaky alebo hranolky.

Keďže som poslednú dobu dosť lenivá, tak tie hranolky som si pripravila v rúre pri 200 stupňoch za pár min hotové jedlo.

 

Ako alternatívu si môžete zvoliť aj zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom. Tu však mustíte k ním pripraviť ako prílohu ryžu. Chutí to o poznanie inak.

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *