Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou
Opäť tu máme nedeľu a ja zase musím variť pre svoju krásnu rodinku. Deto si opýtali rybacie prsty s taraskou omáčkou, ale ja som chcel niečo prírodnejšie a zdravšie. Tak mi napadol tento recept, ktorý teraz čítate. Síce kvôli manželovi mi nevyšla fotka, ale varím že tentokrát mi to odpustíte. Na mäsu sa vám spraví taká krusta a nie to čo mám ja. No podďme si ukázať ako sa to varí.
K receptu som si kúpila:
- balenie kuracích prs
- 2 väčšie cibule
- olivový olej / rastlinný olej
- tatarská omáčka
- parmezán na postrúhanie (môže byť aj iný syr)
- soľ
- čierne mleté korenie
- sušené bylinky (petržlenová vňať, pažitka)
To je všetko, len zopár vecí na celý recept.
Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou
Olejom alebo olivovým olejom som si dôkladne vymastila pekáč. Potom som si očistila cibuľu a pridala ju na kolieska nakrájanú. Troška som cibuľku osolia nech lepšie chutí. Kuracie prsia som narezala pozdĺžne a osolila a okorenila ich. Nezabudla som však ani na zelenéa a teda na petržlenvú vňať, alebo môžete aj bezalku alebo oregano. Je to jedno chutí to so všetkým famózne.
Mäso som poukladala na cibuľku a potrela tatrskou omáčkou. Pekáč alebo zapekaciu misu som zakrila alobalom a dala som piecť tak na 25 minút pri 200 stupňoch. Rúru som však mala predtým vyhriatú a na režim gril.
Po 25 minútach som zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou okryla a na vrch som postrúhala parmezán. Nechala ešte tak 5 – 10 minút zapiecť a jedlo je hotové. K tomu som podávala zapečené americké zemiaky alebo hranolky.
Keďže som poslednú dobu dosť lenivá, tak tie hranolky som si pripravila v rúre pri 200 stupňoch za pár min hotové jedlo.
Ako alternatívu si môžete zvoliť aj zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom. Tu však mustíte k ním pripraviť ako prílohu ryžu. Chutí to o poznanie inak.
Zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou
[penci_recipe]