Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

Tu je recept na zapekané kuracie rezne so smotanou:

Suroviny:

  • 4 kúsy kuracích pŕs
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 1 šálka stredne hrubej múky
  • 1 šálka strúhanej nízkotučnej tvrdého syra (napríklad ementálu)
  • 1 šálka polotučného kyslého smotany
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • čerstvý petržlen na ozdobu (voliteľné)

 

Zapekané kuracie rezne so smotanou

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 °C a prichystajte si plech na pečenie.
  2. Jemne naklepkajte kuracie prsia a osolte ich z oboch strán, potom ich okorenite čiernym korením.
  3. V mise rozšľahajte vajcia. Na ďalšom tanieri si pripravte múku.
  4. Kuracie prsia obaľte najskôr vo vajciach a potom v múke. Odstraňte prebytočnú múku a uložte na pripravený plech na pečenie.
  5. Použite strúhaný syr na rovnomerné posypanie vrchu kurčaťa. Pečte v rúre približne 20 – 25 minút, alebo kým nie sú kurčatá zlatohnedé a dobre prepečené.
  6. Medzitým si prichystajte smotanovú omáčku. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte ho, až kým nezačne byť voňavý.
  7. Pridajte polotučnú smotanu a mlieko do panvice. Premiešajte a nechajte omáčku povariť.
  8. Po 20 – 25 minútach môžete kuracie prsia vybrať z rúry. Nalejte smotanovú omáčku cez rezne.
  9. Vráťte rezne do rúry a pečte ešte krátku chvíľu, približne 5 – 10 minút, alebo kým sa omáčka dobre zohreje a zhustne.
  10. Podávajte zapekané kuracie rezne so smotanou s prílohou podľa vlastnej chuti – môžete sa rozhodnúť pre ryžu, zemiaky alebo cestoviny. Ozdobte výsledné jedlo čerstvým petržlenom, ak si želáte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *