Chutná Vareška

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom.

Budeme potrebovať:

  • 1kg bravčového mletého mäsa (môže byť aj mix. bravčového a hovädzieho
  • mrazená zelenina (mrkva, hrášok, kukurica)
  • lyžica kečupu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika sladká
  • cesnak 2 strúčiky alebo sušený cesnak
  • bylinky na ochutenie(rozmarín, oregano, pizza korenie)
  • syr gouda (kocka)
  • zemiaky 1kg

 

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

Ako prvé si dáme mleté mäso na panvicu s trochou masla a pomaly restujeme. Pridáme mrazenú zeleninu a ochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Restujeme kým nám zelenina nezmäkne a uvarí sa. Potom ešte dochutíme bylinkami (aké doma máte napríklad oregano, rozmarín, alebo pizza korenie peknú chuť) a cesnakom. Zemiaky si uvaríme osolíme a popučíme s trochou masla.

 

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

Za hrnček mlieka si zohrejeme a vylejeme k zemiakom. Rozmixujeme na hladkú kašu. Keď máme mäsko uvarené preložíme ho do menšieho obdĺžnikového plechu. Na mäso naložíme zemiakovú kašu a rovnomerne rozotrieme.

Syr si nastrúhame na väčšie rezančeky a posypeme na zemiaky po celom povrchu. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180C pol hodinku. Nezakrývame alobalom aby sa nám syr pekne do zlatista pripiekol. Keď bude syr pekne pripečený do zlatista môžeme vypnúť a servírovať. Dobrú chuť.

 

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom. Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom.
[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *