Chutná Vareška

Zapekané tuniakové cestoviny

Zapekané tuniakové cestoviny

Zapekané tuniakové cestoviny, ktoré budete viac než milovať. Náš odporúčaný a milovaný recept.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 balenie pasírovaných paradajok
  • 100g strúhaného syra
  • 1 balenie mozzarelly
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1 balenie cherry paradajok
  • čierne korenie
  • soľ
  • 1 balenie obľúbených cestovín (penne, kolienka, skrutky..)
  • 1 červená cibuľa
  • 2 konzervy tuniaka v vlastnej šťave alebo v oleji

 

Takto som pripravila zapekané tuniakové cestoviny

Cibuľu si ošúpem, nakrájam najemno. Na väčšej panvici si rozohrejem olej, na ktorom ju osmažím dosklovita. Z konzervy vylejem šťavu/olej a tuniaka pridám k cibuli. Zalejem to pasírovanými paradajkami a premiešam. Takto to nechám variť na slabom ohni.

Ak je potrebné, môžeme podliať troškou vody (keď je omáčka veľmi hustá). Následne si uvarím cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode. Do vody pridám kvapku oleja, aby sa nám cestoviny nezlepili. Keď sa uvaria, scedím ich a dám do väčšej misky. Keď omáčka začne vrieť, prilejem ju k cestovinám. Teraz si z mozzarelly vylejem vodu a nakrájam ju na menšie kocky.

Pridám k cestovinám a omáčke a všetko spolu poriadne premiešam a ak je treba, dochutím soľou a čiernym korením. Nachystám si plech alebo v mojom prípade jánske sklo, ktoré vysteliem papierom na pečenie. Cestoviny sem presuniem a vrch posypem strúhaným syrom.

Pečiem vo vopred predhriatej rúre na 250°C cca 30 minút (aby bol vrch chrumkavý). Vyskúšajte aj tento rceptík: rýchla mrkvová polievka s cestovinou.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *