Zapekané tuniakové cestoviny
Zapekané tuniakové cestoviny, ktoré budete viac než milovať. Náš odporúčaný a milovaný recept.
Na prípravu potrebujeme:
- 1 balenie pasírovaných paradajok
- 100g strúhaného syra
- 1 balenie mozzarelly
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 1 balenie cherry paradajok
- čierne korenie
- soľ
- 1 balenie obľúbených cestovín (penne, kolienka, skrutky..)
- 1 červená cibuľa
- 2 konzervy tuniaka v vlastnej šťave alebo v oleji
Takto som pripravila zapekané tuniakové cestoviny
Cibuľu si ošúpem, nakrájam najemno. Na väčšej panvici si rozohrejem olej, na ktorom ju osmažím dosklovita. Z konzervy vylejem šťavu/olej a tuniaka pridám k cibuli. Zalejem to pasírovanými paradajkami a premiešam. Takto to nechám variť na slabom ohni.
Ak je potrebné, môžeme podliať troškou vody (keď je omáčka veľmi hustá). Následne si uvarím cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode. Do vody pridám kvapku oleja, aby sa nám cestoviny nezlepili. Keď sa uvaria, scedím ich a dám do väčšej misky. Keď omáčka začne vrieť, prilejem ju k cestovinám. Teraz si z mozzarelly vylejem vodu a nakrájam ju na menšie kocky.
Pridám k cestovinám a omáčke a všetko spolu poriadne premiešam a ak je treba, dochutím soľou a čiernym korením. Nachystám si plech alebo v mojom prípade jánske sklo, ktoré vysteliem papierom na pečenie. Cestoviny sem presuniem a vrch posypem strúhaným syrom.
Pečiem vo vopred predhriatej rúre na 250°C cca 30 minút (aby bol vrch chrumkavý). Vyskúšajte aj tento rceptík: rýchla mrkvová polievka s cestovinou.
[penci_recipe]