Zemiakovo vajíčková polievka
  • Suroviny:

     

    • 4 zemiaky
    • 2 vajcia
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • olej na vyprážanie
    • soľ a korenie podľa chuti
    • petržlen na ozdobu
  • Postup:

     

    1. Ošúpeme a nakrájame zemiaky na menšie kocky. Cibuľu aj cesnak jemne nasekáme.
    2. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa zjemnia.
    3. Pridáme nakrájané zemiaky a opražíme ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
    4. Nalijeme vodu, aby zemiaky boli pokryté, pridáme soľ a korenie, a varíme do zmäknutia zemiakov.
    5. Medzitým si prichystáme vajíčka. Môžeme ich uvariť natvrdo, olúpať a nakrájať na menšie kúsky, alebo ich môžeme aj opražiť na panvici.
    6. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujeme ich pomocou mixéra alebo ich môžeme rozdusiť vidličkou.
    7. V polievke môžeme pridať uvarené/opečené vajcia. Ak máme opečené vajcia, orestujeme ich na panvici s olejom.
    8. Polievku varíme ešte asi 5 minút.
    9. Na záver ju môžeme ozdobiť nasekaným petržlenom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej zemiakovo-vajíčkovej polievky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *