- Suroviny:
- 4 zemiaky
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlen na ozdobu
- Postup:
- Ošúpeme a nakrájame zemiaky na menšie kocky. Cibuľu aj cesnak jemne nasekáme.
- V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa zjemnia.
- Pridáme nakrájané zemiaky a opražíme ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
- Nalijeme vodu, aby zemiaky boli pokryté, pridáme soľ a korenie, a varíme do zmäknutia zemiakov.
- Medzitým si prichystáme vajíčka. Môžeme ich uvariť natvrdo, olúpať a nakrájať na menšie kúsky, alebo ich môžeme aj opražiť na panvici.
- Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujeme ich pomocou mixéra alebo ich môžeme rozdusiť vidličkou.
- V polievke môžeme pridať uvarené/opečené vajcia. Ak máme opečené vajcia, orestujeme ich na panvici s olejom.
- Polievku varíme ešte asi 5 minút.
- Na záver ju môžeme ozdobiť nasekaným petržlenom.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej zemiakovo-vajíčkovej polievky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.