Ako dlho sa varia párky

 

Keď som bola ešte na základnej škole, tak som tiež potrebovala radu, ako správne uvariť párky vo vode. Nevedela som, ako dlho by sa mali povariť, a väčšinou to skončilo tak, že praskli. Avšak, existujú jednoduché tipy, ktorým sa dá predísť, a tie si podrobne vysvetlíme v nasledujúcom texte.

Aký čas je potrebný na varenie párkov?

Párky obvykle pripravujeme v teplej nesolenej vode.
Na nízkom plameni.
Zvyšujem teplotu, až kým nevytvorím vriacu vodu (var) a potom plameň znížim. Takto ich varím ešte 2 až 3 minúty. Podávam ich s kečupom alebo horčicou, a ideálne ich doplním o čerstvé chrumkavé pečivo.
Čas sa prispôsobuje podľa potreby a veľkosti.

Dnes už bohužiaľ nie je veľa výrobcov párok, ktorí by vyrábali párky bez nadbytočnej múky.
Preto je hľadanie kvalitných párkov veľmi dôležité.
Samozrejme, za kvalitu si priplatíte, ale chuť stoji za tú cenu.

 

varenie párok
varenie párok

Takéto párky sa môžu variť o niečo dlhšie. Črievko na nich býva zvyčajne odolnejšie než na múčnej variante, takže pri nich nie je obozretnosť až taká nutná. Napríklad pri klobásach nepraskne črievko tak rýchlo, ako pri párkach.

Ano, varenie párkov nie je náročné, len to chce trochu pozornosti.
Prajem vám dobrú chuť, priatelia.

 

recept varene parky s horcicou

Párky sa obvykle varia vo vriacej, nesolenej vode na nízkom plameni. Odporúčaný čas varenia je zhruba 2 až 3 minúty. Dôležité je hodiť párky do vriacej vody a po dosiahnutí varu znížiť teplotu.

Po úplnom uvarení sa párky môžu servírovať s kečupom alebo horčicou a k nim zvyčajne patrí čerstvé chrumkavé pečivo. Doba varenia sa však môže líšiť v závislosti od preferencií a veľkosti párok.

Dobrá kuracia polievka

Dobrá kuracia polievka

Čítať viac »

Ak sú párky vyrobené z črievka, väčšinou sa varia o niečo dlhšie, pretože črievko je odolnejšie ako múčna varianta. Užite si tieto lahodné párky a prajem vám dobrú chuť!

 

Ako dlho sa varia párky - 2

2) Aký čas je potrebný na varenie párkov a podávanie s horčicou?

Párky sú obľúbenou delikatesou, ktorú si mnohí radi vychutnávajú rôznymi spôsobmi. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo je jedným z dôvodov, prečo sú tak vyhľadávané. Keď sa rozhodnete variť párky, je dôležité, aby ste dosiahli ich optimálne varenie bez prevarenia, aby ste neztratili ich požadovanú chuť a textúru.

Obvykle sa párky varia vo vriacej vode. Ak chcete dosiahnuť najlepší výsledok, je dobré párky pred varením zabaliť do fólie alebo ich popichnúť vidlicou, aby sa zabránilo praskaniu počas varenia. Varenie párkov trvá približne 5 až 10 minút, v závislosti od ich veľkosti a hrúbky. Dôležité je, aby voda bola v ustálenom varu, ale nie príliš prudkom, aby sa párky neporušili.

 

Ako dlho sa varia párky - 3

Po uplynutí vhodného času je dobré párky vybrať a nechať ich chvíľu odpočinúť, aby sa šťavy v nich rozložili. Môžete ich potom podávať s obľúbenými prílohami ako je chlieb, horčica, kečup alebo kyslá kapusta.

Celkovo platí, že varenie párkov je rýchly a jednoduchý proces, ktorý si nevyžaduje veľa času ani námahy. S trochou pozornosti a dodržaním správneho času si môžete vychutnať chutnú a lákavú pochúťku priamo doma.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Emil píše:

    Veľmi ste mi pomohli k príprave mojách prvých párkov.
    Ďakujem

  2. Peťko123 píše:

    Výborný článok! Párky sú fakt super rýchla a jednoduchá pochúťka. Keď som ich naposledy varil, naozaj som sa snažil dodržať čas a vyšiel mi skvelý výsledok. Odporúčam všetkým, aby si to vyskúšali!

  3. Smajlík007 píše:

    Tento návod je naozaj skvelý! Párky varím často a vedieť správny čas je dôležité. Vždy si ich vychutnám s chlebom a kečupom. Rýchla večera, ktorá nikdy nesklame! Ďakujem za tipy!

  4. JankaM píše:

    Som rada, že som našla tento článok! Varenie párok je pre mňa vždy výzva, ale po týchto radách sa cítim istejšie. Určite to vyskúšam znova a verím, že tentoraz nebudem mať problém. Chutné párky sú na dosah!

  5. Kocúrik88 píše:

    Perfektné rady ohľadom varenia párok! Nikdy by ma nenapadlo znížiť plameň po dosiahnutí varu. To určite pomôže predísť praskaniu. Teším sa na ďalšie články o jedle! Držím palce autorovi!

  6. RadoslavX píše:

    Fandím tomuto článku! Párky sú mojou obľúbenou rýchlou večerou a teraz už viem, ako ich správne pripraviť. Článok bol veľmi poučný a teším sa na nové recepty. Dobrú chuť všetkým, ktorí varia párky!

  7. ZuzkaKuchárka píše:

    Super článok o párok! Varím ich často pre rodinu a teraz už viem presne ako dlho ich variť bez praskania. S horčicou sú najlepšie! Ďakujem za užitočné tipy, určite sa mi zídu aj pri ďalších pokrmoch.

  8. MilošP píše:

    ‚Dobrý návod!‘ Varím párky pravidelne, ale nie vždy mi vyšli tak dobre ako teraz po prečítaní tohto článku. Dúfam, že aj ostatní si ich vychutnajú tak ako ja s celou rodinou!

  9. "Bublinkový" píše:

    ‚Úžasný článok!‘ Párky sú super jednoduché jedlo a mám rád tie rady ohľadom varenia. Veď kto by nechcel dobré párky bez praskania? Už sa teším na večeru s týmito dobrotami.

  10. _VarenieLáska_ píše:

    ‚Skvelé tipy!‘ Vždy som mal problém s varením párok, ale teraz už viem čo robiť! S chrumkavým pečivom sú najlepšie – prajem všetkým dobrú chuť pri varení!