Ako pripraviť tatarský biftek

Ako pripraviť tatarský biftek?

Ako pripraviť tatarský biftek vyžaduje nasledovné ingrediencie a návod:

Ingrediencie:

  • 300 gramov hovädzieho mesa (najlepšie z chrbtice alebo roštenky)
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 nakladané uhorky
  • 2 lyžice čerstvých kôprových listov
  • 1 vajce (len žĺtok)
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • Soľ a čierne korenie podľa potešenia

 

Aký je postup na prípravu tatarského bifteku?

Návod:

  1. Opláchnite mäso pod prúdom vody a osušte ho papierovou utierkou. Nakrájajte ho na drobné kocky a preložte do mixéra.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu, uhorky a kôpor k mäsu do mixéra. Mixujte, kým vznikne hrubšia pasta.
  3. Vymieňte mixovaciu nádobu a pridajte do nej žĺtok, horčicu a worcesterskú omáčku. Premiešajte s láskou – nech sa koreninové tajomstvá rozdelia spravodlivo.
  4. Otestujte zmes a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  5. Hotovú zmes uložte do chladničky minimálne na 30 minút, aby sa chute harmonizovali.
  6. Tatarský biftek servírujte s čerstvým chlebom alebo opečenými zemiakmi.

Nezabudnite, tatarský biftek je surový pokrm, takže dbajte na to, aby ste používali čerstvé a kvalitné ingrediencie a dodržujte hygienické opatrenia pri manipulácii s mäsom.

 

Ako pripraviť tatarský biftek -2

2) Ako pripraviť tatarský biftek?

Tatarský biftek patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré sú pripravované z kvalitného čerstvého hovädzieho mäsa. Jeho chuť a kvalita závisia od dôvtipu pri výbere surovín a ich spracovaní. Pripravte si tento jednoduchý recept na tatarský biftek.

Plnka do vajíčok

Plnka do vajíčok

Čítať viac »

Suroviny:

  • 250 g kvalitného hovädzieho mäsa (ideálne sviečkovica)
  • 1 žĺtok (čerstvý)
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 1 lyžica kečupu (nepovinné)
  • 1 malá cibuľa (najlepšie jarná alebo šalotka)
  • 1 polievková lyžica kapers
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Worcesterská omáčka (nepovinné)
  • Petržlenová vňať (na dekoráciu)
  • Čerstvý chlieb alebo pečivo (na servírovanie)

Priebeh prípravy:

  1. Výber a spracovanie mäsa: Začnite výberom kvalitného mäsa. Najlepší je čerstvý hovädzí kus, ktorý je mletý alebo nakrájaný na veľmi malé kúsky. Odstráňte všetky viditeľné šľachy a tuk. Mäso môžete buď nakrájať na drobné kúsky nožom, alebo využiť mlynček na mäso, avšak dbajte na to, aby ste sa vyhli nadmernému mletiu, aby nedošlo k získaniu gumenej textúry.

  2. Spracovanie ostatných zložiek: Cibuľu a kapary nakrájajte na drobno. Ak preferujete pikantnejšiu chut, pridajte aj nakladané uhorky alebo pálivú papriku.

  3. Zmiešanie ingrediencií: V priestrannej miske spojte nakrájané mäso s nasekanou cibuľou, kaparami, horčicou a ak chcete, aj kečupom. Pridajte žĺtok, soľ, čierne korenie a, ak máte záujem, pár kvapiek worcesterskej omáčky. Energicky pretrepeme, čím sa ingrediencie prepoja do harmonického celku.

  4. Dochucovanie: Pred podávaním skontrolujte zmes a prispôsobte ochutenie soľou, korením alebo pridajte viac horčice či kečupu, ak je to potrebné.

  5. Servírovanie: Tatarský biftek môžete prezentovať na tanieri ako placku, ozdobenú petržlenovou vňaťou. Podávajte ho s čerstvým alebo opečeným chlebom či kôrkami.

Odporúčania:
  • Vždy používajte len čerstvé a kvalitné ingrediencie. Tatarský biftek je jedlo, ktoré sa konzumuje surové, takže musia byť zložky čo najčerstvejšie.
  • Ak máte obavy z konzumácie surového mäsa, zabezpečte si, aby pochádzalo z dôveryhodného zdroja.

Tatarský biftek je fantastickým pokrmom na spoločenské udalosti alebo rodinné stretnutia. Prajeme vám, aby ste si na ňom pochutnali! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *