Ak chcete upiecť bezlepkový chlieb, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej múky alebo kombinácie rôznych druhov múk)
  • 1,5 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 1,5 šálky teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 vajcia

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, bezlepkový prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. V samostatnej miske vymiešajte vodu, olej a vajcia.
  3. Postupne pridávajte mokré zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nedosiahnete hladké cesto.
  4. Umiestnite cesto do vyklepanej a vymastenej chlebovej formy.
  5. Prikryte formu uterákom a nechajte cesto kysnúť aspoň 1 hodinu na teplom mieste.
  6. Rozohrejte rúru na 180°C a pečte chlieb 40-50 minút, alebo kým nie je pekne zlatistý a po zatlčení znejúcim dutým zvukom.
  7. Nechajte chlieb vychladnúť pred rezaním.

Tento recept je iba základný návod a môžete ho prispôsobiť svojim preferenciám pridávaním semien, ovsených vločiek alebo iných ingrediencií. Čas pečenia a teplota rúry sa môžu tiež mierne líšiť v závislosti od vašej vlastnej rúry.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *