Ako upiecť chlieb v remoske?

Ak chcete upiecť chlieb v remoske, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Pripravte si všetky potrebné suroviny. Budete potrebovať múku, droždie, soľ, cukor, vodu a prípadne ďalšie ingrediencie podľa vášho výberu (napríklad semienka, otruby, čierny cesnak atď.).
  2. V miske zmiešajte múku s droždím, soľou a cukrom. Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým nedostanete hladké cesto. Môže trvať približne 10-15 minút.
  3. Nechajte cesto odpočívať vo vyhriatej miske pod uterákom asi hodinu alebo dokým zdvojnásobí svoj objem. Môžete ho nechať kysnúť pri izbovej teplote alebo ho dať do vyhriatej remosky.
  4. Predohrejte remosku na 200 °C.
  5. Keď sa cesto zdvojnásobí, vyberte ho z misky a dôkladne ho premiesite. Formujte ho do tvaru chleba a urovnajte ho napevno. Ak chcete, môžete ho posypať semienkami alebo otrubami.
  6. Položte chlieb do vhodného remoskového nádobia, ktoré ste predtým potrieli olejom alebo vystlali papierom na pečenie. Zakryte a nechajte kysnúť ešte asi 30 minút.
  7. Potom dajte nádobu so chlebom do predohriatej remosky. Piecť ho asi 40-50 minút, alebo kým nie je pekne zlatohnedý. Skontrolujte, či je pečený zubáčikom.
  8. Keď je chlieb hotový, vyberte ho z remosky a nechajte trochu vychladnúť na mriežke pred krájaním.
  9. Nakrájajte chlieb a podávajte ho ešte teplého s maslom alebo podľa vašej chuti.

 

Ako upiecť chlieb v remoske?

Pamätajte, že každá remoska je trochu iná, preto sa môže líšiť čas a teplota pečenia. V tomto prípade odporúčam sledovať pečenie a prispôsobiť ho potrebám a výkonnosti vašej remosky.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *