Ak chcete upiecť chlieb v remoske, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Pripravte si všetky potrebné suroviny. Budete potrebovať múku, droždie, soľ, cukor, vodu a prípadne ďalšie ingrediencie podľa vášho výberu (napríklad semienka, otruby, čierny cesnak atď.).
- V miske zmiešajte múku s droždím, soľou a cukrom. Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým nedostanete hladké cesto. Môže trvať približne 10-15 minút.
- Nechajte cesto odpočívať vo vyhriatej miske pod uterákom asi hodinu alebo dokým zdvojnásobí svoj objem. Môžete ho nechať kysnúť pri izbovej teplote alebo ho dať do vyhriatej remosky.
- Predohrejte remosku na 200 °C.
- Keď sa cesto zdvojnásobí, vyberte ho z misky a dôkladne ho premiesite. Formujte ho do tvaru chleba a urovnajte ho napevno. Ak chcete, môžete ho posypať semienkami alebo otrubami.
- Položte chlieb do vhodného remoskového nádobia, ktoré ste predtým potrieli olejom alebo vystlali papierom na pečenie. Zakryte a nechajte kysnúť ešte asi 30 minút.
- Potom dajte nádobu so chlebom do predohriatej remosky. Piecť ho asi 40-50 minút, alebo kým nie je pekne zlatohnedý. Skontrolujte, či je pečený zubáčikom.
- Keď je chlieb hotový, vyberte ho z remosky a nechajte trochu vychladnúť na mriežke pred krájaním.
- Nakrájajte chlieb a podávajte ho ešte teplého s maslom alebo podľa vašej chuti.
Ako upiecť chlieb v remoske?
Pamätajte, že každá remoska je trochu iná, preto sa môže líšiť čas a teplota pečenia. V tomto prípade odporúčam sledovať pečenie a prispôsobiť ho potrebám a výkonnosti vašej remosky.