Ako upiecť krkovičku v rúre

Ako upiecť krkovičku v rúre? Jaednoducho, taka by bola chumkavá a nevysušená. O to ide každému kuchárovi.

Naupečenie  v rúre budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 krkovica
– soľ
– korenie
– cesnakový prášok
– rasca
– olej

 

Ako upiecť krkovičku v rúre?

Postup:
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
2. Krkovicu dôkladne očistite a osušte kuchynským papierom.
3. V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok a rasca.
4. Krkovicu natrite olejom a potom ju výrazne osolte a okoreňte pripravenou zmesou.
5. Položte krkovicu do pekáča a nechajte ju pečať v rúre približne 1,5 – 2 hodinu, alebo kým nebude vnútro krkovice dobre prepečené a vonkajšok krásne dozlatovačný.
6. Po upečení nechajte krkovicu chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte.

Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie na krkovičku

Pre prípravu lahodnej pečenej krkovičky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice horčice
  • 3 lyžice oleja
  • Korenie (paprika, tymián, oregano) podľa chuti

Príprava krkovičky

Predtým, než začnete s varením, predohrejte rúru na 180°C. Zatiaľ si pripravte krkovičku. Opláchnite ju pod studenou vodou, osušte a potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2-3 cm. Takto sa krkovička upečie rovnomerne a zostane šťavnatá.

Pečenie v rúre

Na panvici si ohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, až kým nezmäknú. Potom pridajte horčicu a koreniny, a dôkladne premiešajte. Touto zmesou potrite plátky krkovičky a umiestnite ich do zapekacej misy. Zakryte foliou a pečte v rúre približne 1,5 hodiny. Po uplynutí tejto doby zložte fóliu a nechajte krkovičku piecť ešte 30 minút, aby bola krásne zlatá a chrumkavá.

Podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky alebo ryža. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Jaro píše:

    Tak tento recept na krkovičku v rúre je naozaj skvelý, nedá mi nespomenúť si, ako som ju tento víkend pripravoval. Postup je stručný a jednoduchý, čo je super pre takúto náročnú mäsovú pochúťku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *