Ako uvariť cuketu

Príprava cukety je jednoduchý proces s množstvom spôsobov, ako ju spracovať. Cuketa má vysoké nutričné hodnoty a nachádza uplatnenie v mnohých kuchyňach na celom svete. Tu je podrobný návod, ako zachytiť chuť a výživové benefity cukety:

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké kusy cukety
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (najemno nakrájané)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Šťava z citróna (voliteľné)

 

Akým spôsobom pripraviť cuketu?

Návod:

Vynikajúca jemná chrenová omáčka s divinou

Vynikajúca jemná chrenová omáčka s divinou

Čítať viac »

  1. Začnite dôkladným umytím cukety pod tečúcou vodou a jej očistením. Nechajte ju celú alebo ju nakrájajte na plátky, podľa vlastných preferencií.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni.
  3. Do panvice pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho približne minútu, až kým nezačne voňať.
  4. Na panvicu vložte nakrájanú cuketu a osolte ju podľa chuti. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj čerstvo mleté čierne korenie.
  5. Do panvice pridajte sušenú bazalku, oregano a mletú papriku a premiešajte, aby sa prísady dobre spojili.
  6. Nechajte cuketu variť asi 5-7 minút, pravidelne ju premiešavajte, kým nezmäkne a ostane trochu pevná.
  7. Ak si prajete, pred podávaním môžete pokvapkať cuketu citrónovou šťavou pre osvieženie chuti.

Hotovú cuketu môžete podávať ako prílohu k hlavným jedlám, pridať ju do cestovín, šalátov, tortíl alebo sendvičov. Môžete ju tiež variť spolu s inou zeleninou alebo doplniť do polievok a dusených jedál. Cuketa je veľmi univerzálna zelenina, nebojte sa experimentovania! Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *