Bravčové rezne na prírodno v rúre

Bravčové rezne na prírodno pečené v rúre sú jedným z najpopulárnejších jedál v slovenských domácnostiach. Tento jednoduchý návod je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú záľubu v mäse, no snažia sa pripravovať jedlá, ktoré sú zdravšie a menej kalorické.

Pečené bravčové rezne majú vynikajúcu chuť a predstavujú výborné viacchodové jedlo, nielen na nedeľný obed, ale aj na každodenné stravovanie. Pozrime sa, ako si ich môžete pripraviť.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rezňov (napríklad z karé)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 4 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • 100 ml olivového oleja
  • 200 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo mäsový)
  • 1 citrón
  • Čerstvý petržlen na ozdobu

Postup:

Ako upiecť gaštany na panvici?

Ako upiecť gaštany na panvici?

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa: Začnite tým, že si umyjete bravčové řezné, osušte ich papierovým uterákom a jemne naklepte z oboch strán. Môžete ich dochutiť soľou, čiernym korením a paprikou. Nechajte ich na izbovej teplote odpočívať približne 15 minút, čím sa chuť mäska lepšie prepojí s koreninami.
  2. Príprava zeleniny: Kým sa mäso marináduje, pripravte zeleninu. Cibuľu nakrájajte na prúžky a mrkvu na kolieska. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky či kocky podľa vašich preferencií. Zelenina poskytne pokrmu príjemnú chuť a prispeje k zdravšej príprave.
  3. Príprava cesnakovej marinády: Do misky dajte olivový olej, prelisovaný cesnak, majoránku a šťavu z polovice citrónu. Dobre premiešajte všetky ingrediencie, aby ste vytvorili homogénny dressing. Týmto marinádu obalíte rezne.
  4. Pečenie: V predhriatej rúre na 180 °C pripravte pekáč. Na dno rozložte cibuľu a mrkvu, aby rezne mali na čom ležať. Na zeleninu položte marinované bravčové rezne. Zvyšnú marinádu nalejte na rezne a jemne prehoďte, aby boli pokryté z každej strany. Na vrch rozmiestnite zemiaky, ktorými celú kombináciu zakryjete. Zemiaky dodajú nielen chuť, ale aj funkciu prílohy.
  5. Dokončenie: Všetko zalejte vývarom, aby sa zabezpečila dostatočná vlhkosť počas pečenia. Pekáč zakryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do rúry. Pečte približne 45 minút. Po tejto dobe odstráňte alobal a pokračujte v pečení ešte 20 minút, aby rezne a zemiaky dostali zlatohnedú kôrku.
  6. Finále: Po dokončení vyberte pekáč z rúry a nechajte ho chvíľu odpočívať. Pred podávaním môžete pokrm posypať čerstvým nasekaným petržlenom, čím jedlu dodáte sviežosť a farebnosť.

Podávanie:

Bravčové rezne na prírodno podávajte s čerstvým chlebom alebo s ľahkým šalátom. Kombinácia mäska so zeleninou je veľmi vyvážená a navyše zasýti. Tento pokrm je vynikajúci aj ako zvyšok na ďalší deň, kedy ho môžete podávať studený alebo ohrievaný. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Thascak píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam! Vďaka za tip!

  2. Jpolakova píše:

    Tento recept je super, ľahko pochopiteľný aj pre začiatočníkov varenia. Teším sa na ďalšie podobné články.

  3. Macko123 píše:

    Tento recept na bravčové rezne je jednoducho úžasný! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Pripravoval som ich minulý víkend a všetkým chutili! Určite ich pripravím znova. Odporúčam pridať aj trochu viac cesnaku pre extra chuť. Super nápad, ďakujem za zdieľanie!

    1. Kocurik88 píše:

      Súhlasím s Mackom! Bravčové rezne sú fantastické. Ja som k nim podával šalát a bolo to skvelé spojenie. Milujem, keď sú jedlá zdravé a chutné zároveň. Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam znova!