Ak hľadáte nenáročnú tortu pre nováčikov, mám pre vás vynikajúci recept. Biskvitová torta je veľmi ľahká na prípravu a zároveň chutná.
Tu je zoznam potrebných surovín:
- 250 g hladkej múky
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g masla (preferujem maslo s minimálnym obsahom tuku 80%)
- 4 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 175 ml mlieka
Jednoduchá torta pre nováčikov
Na prípravu sa riaďte nasledujúcimi krokmi:
- Vo veľkej miske vyšľahajte maslo do peny. Potom pridajte cukor a vanilkový cukor, a miešajte, dokiaľ nezískate nadýchanú zmes.
- Postupne pridávajte vajcia jedno po druhom a pokračujte v miešaní, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
- V inej miske premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Tieto suché suroviny pridajte do zmesi s maslom a vajcami. Dávajte pozor, aby ste pomaly prilievali mlieko a stále miešali, až kým sa všetko dobre nespojí do homogénnej hmoty.
- Formu na tortu vyložte papierom na pečenie a do nej nalejte cesto. Hladko ho rozotrite, aby bol korpus rovnomerný.
- Rúru predhrejte na 180 °C (355 °F) a pečte tortu asi 25-30 minút, alebo kým nebude pevná a zlatohnedá.
- Nechajte tortu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte na
Ako variant môžete tortu ozdobiť tradične s polevou z čokolády, šľahačkou a ovocím. Užite si vlastnoručne upečenú jednoduchú tortu pre začínajúcich kuchárov!
2) Jednoduchá torta pre začiatočníkov
Pečenie torty nemusí byť zložité, obzvlášť ak ste nováčik. S týmto receptom sa naučíte, ako pripraviť chutnú tortu, ktorá ohúri vašich priateľov a rodinu. A to všetko bez zložitých techník či komplikovaných surovín!
Potrebné súroviny
Predtým, než začnete piecť, pripravte si nasledujúce suroviny:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka mlieka
- 3 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Dbajte na to, aby ste mali všetko potrebné pred začiatkom pečenia.
Postup prípravy torty
Po príprave súrovín sa pustíme do pečenia. Postupujte podľa týchto krokov:
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a formu na tortu natrite maslom a posypte múkou.
- V mise zmiešajte mäkké maslo a cukor, kým sa nezmení na homogénnu zmes.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt, a mixujte, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
- V inej miske premiešajte múku a prášok do pečiva a následne ich pomaly pridávajte do maslovej zmesi striedavo s mliekom.
- Keď je zmes hladká, preneste ju do formy a pečte približne 30-35 minút.
- Po upečení nechajte tortu vychladnúť, potom ju môžete ozdobiť podľa vlastného želania!
Tento jednoduchý recept je skvelou voľbou pre každého, kto chce objaviť radosť z pečenia a zaslúženú odmenu v podobe chutnej torty.