
Ak hľadáte nenáročnú tortu pre nováčikov, mám pre vás vynikajúci recept. Biskvitová torta je veľmi ľahká na prípravu a zároveň chutná.
Tu je zoznam potrebných surovín:
- 250 g hladkej múky
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g masla (preferujem maslo s minimálnym obsahom tuku 80%)
- 4 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 175 ml mlieka
Jednoduchá torta pre nováčikov
Na prípravu sa riaďte nasledujúcimi krokmi:
- Vo veľkej miske vyšľahajte maslo do peny. Potom pridajte cukor a vanilkový cukor, a miešajte, dokiaľ nezískate nadýchanú zmes.
- Postupne pridávajte vajcia jedno po druhom a pokračujte v miešaní, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
- V inej miske premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Tieto suché suroviny pridajte do zmesi s maslom a vajcami. Dávajte pozor, aby ste pomaly prilievali mlieko a stále miešali, až kým sa všetko dobre nespojí do homogénnej hmoty.
- Formu na tortu vyložte papierom na pečenie a do nej nalejte cesto. Hladko ho rozotrite, aby bol korpus rovnomerný.
- Rúru predhrejte na 180 °C (355 °F) a pečte tortu asi 25-30 minút, alebo kým nebude pevná a zlatohnedá.
- Nechajte tortu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte na
Ako variant môžete tortu ozdobiť tradične s polevou z čokolády, šľahačkou a ovocím. Užite si vlastnoručne upečenú jednoduchú tortu pre začínajúcich kuchárov!
2) Jednoduchá torta pre začiatočníkov
Pečenie torty nemusí byť zložité, obzvlášť ak ste nováčik. S týmto receptom sa naučíte, ako pripraviť chutnú tortu, ktorá ohúri vašich priateľov a rodinu. A to všetko bez zložitých techník či komplikovaných surovín!
Potrebné súroviny
Predtým, než začnete piecť, pripravte si nasledujúce suroviny:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka mlieka
- 3 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Dbajte na to, aby ste mali všetko potrebné pred začiatkom pečenia.
Postup prípravy torty
Po príprave súrovín sa pustíme do pečenia. Postupujte podľa týchto krokov:
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a formu na tortu natrite maslom a posypte múkou.
- V mise zmiešajte mäkké maslo a cukor, kým sa nezmení na homogénnu zmes.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt, a mixujte, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
- V inej miske premiešajte múku a prášok do pečiva a následne ich pomaly pridávajte do maslovej zmesi striedavo s mliekom.
- Keď je zmes hladká, preneste ju do formy a pečte približne 30-35 minút.
- Po upečení nechajte tortu vychladnúť, potom ju môžete ozdobiť podľa vlastného želania!
Tento jednoduchý recept je skvelou voľbou pre každého, kto chce objaviť radosť z pečenia a zaslúženú odmenu v podobe chutnej torty.
Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam.
Vyzerala byť veľmi jednoduchá na prípravu, budem sa snažiť!
Tento recept vyzerá skvelo, určite ho vyskúšam tento víkend!
Vďaka za inšpiráciu, pečenie torty som sa bál, ale s týmto receptom to možno zvládnem.
Môj vnuk má narodeniny a túto tortu mu urobím! Ďakujem za návod.
Skvelý nápad pre začiatočníkov! Už teraz sa teším na výsledok.