Jednoduchá torta pre začiatočníkov

 

Ak hľadáte nenáročnú tortu pre nováčikov, mám pre vás vynikajúci recept. Biskvitová torta je veľmi ľahká na prípravu a zároveň chutná.

Tu je zoznam potrebných surovín:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g masla (preferujem maslo s minimálnym obsahom tuku 80%)
  • 4 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 175 ml mlieka

 

Jednoduchá torta pre nováčikov

Na prípravu sa riaďte nasledujúcimi krokmi:

  1. Vo veľkej miske vyšľahajte maslo do peny. Potom pridajte cukor a vanilkový cukor, a miešajte, dokiaľ nezískate nadýchanú zmes.
  2. Postupne pridávajte vajcia jedno po druhom a pokračujte v miešaní, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
  3. V inej miske premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Tieto suché suroviny pridajte do zmesi s maslom a vajcami. Dávajte pozor, aby ste pomaly prilievali mlieko a stále miešali, až kým sa všetko dobre nespojí do homogénnej hmoty.
  4. Formu na tortu vyložte papierom na pečenie a do nej nalejte cesto. Hladko ho rozotrite, aby bol korpus rovnomerný.
  5. Rúru predhrejte na 180 °C (355 °F) a pečte tortu asi 25-30 minút, alebo kým nebude pevná a zlatohnedá.
  6. Nechajte tortu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte na

Ako variant môžete tortu ozdobiť tradične s polevou z čokolády, šľahačkou a ovocím. Užite si vlastnoručne upečenú jednoduchú tortu pre začínajúcich kuchárov!

Jednoduchá torta pre začiatočníkov-2

2) Jednoduchá torta pre začiatočníkov

Pečenie torty nemusí byť zložité, obzvlášť ak ste nováčik. S týmto receptom sa naučíte, ako pripraviť chutnú tortu, ktorá ohúri vašich priateľov a rodinu. A to všetko bez zložitých techník či komplikovaných surovín!

Vianočná roláda recept

Vianočná roláda recept

Čítať viac »

Potrebné súroviny

Predtým, než začnete piecť, pripravte si nasledujúce suroviny:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky masla
  • 1 šálka mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Dbajte na to, aby ste mali všetko potrebné pred začiatkom pečenia.

 

Postup prípravy torty

Po príprave súrovín sa pustíme do pečenia. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a formu na tortu natrite maslom a posypte múkou.
  2. V mise zmiešajte mäkké maslo a cukor, kým sa nezmení na homogénnu zmes.
  3. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt, a mixujte, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
  4. V inej miske premiešajte múku a prášok do pečiva a následne ich pomaly pridávajte do maslovej zmesi striedavo s mliekom.
  5. Keď je zmes hladká, preneste ju do formy a pečte približne 30-35 minút.
  6. Po upečení nechajte tortu vychladnúť, potom ju môžete ozdobiť podľa vlastného želania!

Tento jednoduchý recept je skvelou voľbou pre každého, kto chce objaviť radosť z pečenia a zaslúženú odmenu v podobe chutnej torty.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Jakub38 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam.

  2. Lea53 píše:

    Vyzerala byť veľmi jednoduchá na prípravu, budem sa snažiť!

  3. Hubert88 píše:

    Tento recept vyzerá skvelo, určite ho vyskúšam tento víkend!

  4. Oldrich Lintner píše:

    Vďaka za inšpiráciu, pečenie torty som sa bál, ale s týmto receptom to možno zvládnem.

  5. Aurel49 píše:

    Môj vnuk má narodeniny a túto tortu mu urobím! Ďakujem za návod.

  6. Miroslava Holeczyova píše:

    Skvelý nápad pre začiatočníkov! Už teraz sa teším na výsledok.