Torta z kyslej smotany

Rada vám poskytnem recept na vynikajúcu tortu z kyslej smotany. Tu je:

Potrebné suroviny:

  • 250 g masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 500 g kyslej smotany
  • 200 ml sladkej smotany (s 33% obsahom tuku)
  • 150 g práškového cukru
  • čerstvé ovocie na dekoráciu (napr. jahody, hrozienka, marhule)

 

Torta z kyslej smotany

Postup:

  1. V mise zmäknite maslo a postupne pridávajte cukor. Všetko dobre vyšľahajte, až kým nezískate hladkú zmes.
  2. Pridajte do múky prášok do pečiva a vanilkový cukor. Túto zmes pridajte k maslu a cukru a premiešajte do hladka.
  3. V tejto zmesi postupne pridajte vajcia a dôkladne ich vmiešajte. Môžete pridať aj trochu kyslej smotany, aby bol cesto vláčnejšie.
  4. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút, alebo kým nie je cesto pekne zlatisté. Skúšobne zatlčte do cesta špáradlo – ak na ňom nie sú lepivé zvyšky, je torta hotová.
  6. Nechajte tortu vychladnúť na mriežke. Medzitým si pripravte náplň.
  7. V mise zmiešajte kyslú smotanu, sladkú smotanu a práškový cukor. Dobre premiešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
  8. Rozrežte tortu na polovicu a vrchnú polovicu posypte trochou práškového cukru.
  9. Spodnú časť torty pomocou noža alebo lyžice jemne vydlabte a naplňte ju pripravenou smotanovou náplňou.
  10. Povrch torty môžete ozdobiť čerstvým ovocím, ako sú napríklad jahody, hrozienka alebo marhule.
  11. Hotovú tortu uložte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa smotanová náplň pekne zovreli a torta bola chrumkavá.

Dúfam, že vám tento recept poslúži. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *