Potrebujeme:
– 200 g piskót
– 500 g mascarpone
– 200 ml smotana na šľahanie
– 100 g cukor
– 1 vanilkový cukor
– 500 g ovocia (jahody, maliny, borovice, hrozienka)
Postup:
1. Ovocie omyjeme a nakrájame na menšie kúsky, pokryjeme cukrom a necháme odstáť.
2. V šľahačke vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, pridáme mascarpone a až dobre premiešame.
3. Piskóty nasypte do misky s vodou a rýchlo ich cez vodu namáčajte.
4. Na spodok tortovej formy rozložte pár namáčaných piskót.
5. Na vrch piskôt nalejte trochu ovocia a potom vrchom premasírujte krém z mascarpone a smotany.
6. Takýmto spôsobom postupne striedajte vrstvy piskôt, ovocia a zmesi mascarpone s smotanou.
7. Hornú vrstvu torty ozdobte zvyškom ovocia.
Tortu necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa stuhla a mohli sme si vychutnať dokonalý dezert. Dobrú chuť!