Ak hľadáte recept na zelerovo-ananásový šalát po slovensky, tu je pre vás jednoduchý návod:
Zelerovo-ananásový šalát
Suroviny:
- 2 stredne veľké zelerové stonky
- 1 väčší ananás
- 1 veľká mrkva
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Dresing:
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice čerstvého citrónového šťavy
- 1 lyžica medu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Zelerovo ananásový šalát
Postup:
- Olúpeme zelerové stonky a mrkvu, a nakrájame ich na hrubšie rezance. Nakrájaný zeler a mrkvu dáme do veľkej misy.
- Odstránime hornú vrstvu ananásov a nakrájame ho na malé kocky. Pridáme ich do misy.
- V malej miske si pripravíme dresing tým, že zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a čierne korenie.
- Dresing nalejeme na zeler, mrkvu a ananás v miske a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie pokryli dresingom.
- Na záver posypeme šalát nasekanými vlašskými orechmi a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si prajeme.
- Necháme šalát vychladnúť v chladničke aspoň 30 minút pred podávaním.
Tento zelerovo-ananásový šalát je osviežujúci a chutný. Môžete si ho vychutnať samotný alebo ako prílohu ku hlavnému jedlu. Dobrú chuť!