Ak hľadáte recept na zelerovo-ananásový šalát po slovensky, tu je pre vás jednoduchý návod:

Zelerovo-ananásový šalát

Suroviny:

  • 2 stredne veľké zelerové stonky
  • 1 väčší ananás
  • 1 veľká mrkva
  • 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Dresing:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvého citrónového šťavy
  • 1 lyžica medu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Zelerovo ananásový šalát

Postup:

  1. Olúpeme zelerové stonky a mrkvu, a nakrájame ich na hrubšie rezance. Nakrájaný zeler a mrkvu dáme do veľkej misy.
  2. Odstránime hornú vrstvu ananásov a nakrájame ho na malé kocky. Pridáme ich do misy.
  3. V malej miske si pripravíme dresing tým, že zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a čierne korenie.
  4. Dresing nalejeme na zeler, mrkvu a ananás v miske a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie pokryli dresingom.
  5. Na záver posypeme šalát nasekanými vlašskými orechmi a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si prajeme.
  6. Necháme šalát vychladnúť v chladničke aspoň 30 minút pred podávaním.

Tento zelerovo-ananásový šalát je osviežujúci a chutný. Môžete si ho vychutnať samotný alebo ako prílohu ku hlavnému jedlu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *