Potrebujeme:

– 400 g hrášku
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie
– olej na opraženie
– petržlenová vňať na ozdobu

 

Hrášková krémová polievka so smotanou

Postup:

1. Hrášok opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

3. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

4. V hrnci zohrejeme trochu oleja a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezačnú jemne zlatieť.

5. Pridáme hrášok a zemiaky a celé zmes krátko restujeme.

6. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 15 minút, kým sa zemiaky a hrášok zmäknú.

7. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú kremovú konzistenciu.

8. Pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.

9. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

10. Na tanieri ozdobíme polievku petržlenovou vňaťou.

11. Podávame horúcu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *