Priprava tekvicovej mliečnej polievky je skutočne jednoduchá. Tu máte jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g tekvice (napr. hokkaido)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti

Tekvicová mliečna polievka

Postup:

  1. Tekvicu očistite, zbavte semien a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
  3. V hrnci si zohrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú mäknúť.
  4. Pridajte nakrájanú tekvicu a dusíme ju asi 5 minút, kým sa zmäkne.
  5. Potom pridajte zeleninový vývar a nechajte variť asi 15-20 minút, kým tekvica úplne zmäkne.
  6. Všetko dôkladne rozmixujte buď ponorným mixérom alebo v špeciálnom mixéri na polievky, kým dosiahnete hladkú konzistenciu.
  7. Nalejte do hrnca kokosové mlieko, premiešajte a zohrejte na strednom ohni, kým polievka dôkladne nezohreje.
  8. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
  9. Podávajte horúcu a ozdobte napríklad čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *