Kyslá polievka z bielej fazule

Ak chcete pripraviť kyslú polievku z bielej fazule, budete potrebovať tieto základné ingrediencie:

  • 2 šálky bielej fazule (najlepšie namočenej cez noc)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • lyžica  oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kyslá polievka z bielej fazule

Postup:

  1. Predvarte namočenú fazuľu, až kým sa nezmäkne. Potom ju opláchnite studenou vodou a odložte na stranu.
  2. V hrnci na strednom ohni si rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler a orestujte ich, až kým cibuľa nezjemnie.
  3. Potom pridajte mletú sladkú papriku a fazuľu. Premiešajte a nechajte všetko orestovať asi 2 minúty, aby sa zosiesťovali chute.
  4. Prilejte zeleninový vývar a privediete k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku varíť asi 15-20 minút, aby sa všetky ingrediencie prefúkli.
  5. Ak chcete, môžete časť polievky rozmixovať so mixérom na kašu. To dodá polievke krémovú textúru.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa vašej chuti. Prípadne môžete pridať viac vývaru, ak je polievka príliš hustá.
  7. Servírujte horúcu kyslú polievku z bielej fazule posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že táto receptúra vám bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *