Ak chcete pripraviť kyslú polievku z bielej fazule, budete potrebovať tieto základné ingrediencie:
- 2 šálky bielej fazule (najlepšie namočenej cez noc)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
- 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- lyžica oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kyslá polievka z bielej fazule
Postup:
- Predvarte namočenú fazuľu, až kým sa nezmäkne. Potom ju opláchnite studenou vodou a odložte na stranu.
- V hrnci na strednom ohni si rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler a orestujte ich, až kým cibuľa nezjemnie.
- Potom pridajte mletú sladkú papriku a fazuľu. Premiešajte a nechajte všetko orestovať asi 2 minúty, aby sa zosiesťovali chute.
- Prilejte zeleninový vývar a privediete k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku varíť asi 15-20 minút, aby sa všetky ingrediencie prefúkli.
- Ak chcete, môžete časť polievky rozmixovať so mixérom na kašu. To dodá polievke krémovú textúru.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa vašej chuti. Prípadne môžete pridať viac vývaru, ak je polievka príliš hustá.
- Servírujte horúcu kyslú polievku z bielej fazule posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že táto receptúra vám bude chutiť!