Slepačia polievka od babičky

Slepačia polievka od babičky je hádam najlepšia polievka ktorú mi moja babka robila, keď som bola malá. Opäť so séria naších receptov pridávame recept, ktorý máme od našej babky a z knižného vydania z roku 1964.

Pri tomto jedle sa budete cítiť ako keby vám ho pripravovala vaša babka. Poďme si teda spolu ukázať ako to robili v ich časoch a aké finty používali.

Slepačia polievka od babičky

Nedeľný slepačí vývar|Komora slovenských gazdín

Táto Slepačia polievka je tradičným receptom od mojej babičky, ktorý sme získali z knižného vydania z roku 1964. Pripraviť ju je jednoduché a určite vás prenesie do čias, keď sa jedlo s láskou pripravovalo.

Ingrediencie:

  • 1 celá slepačia polovica
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korenie
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • Soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Slepačiu polovicu dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kusy.
  2. Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte slepačiu polovicu a postupne pridávajte nakrájané zeleniny: mrkvu, petržlenové korenie, cibuľu, cesnak a pór.
  3. Položte hrniec na sporák a nechajte variť na strednom ohni, kým sa slepačie mäso neuvarte. Občas premiešajte a odstraňujte povrchovú peničku.
  4. Akonáhle je mäso mäkké, vyberte ho z vývaru a nechajte ho vychladnúť.
  5. Vývar preceďte cez jemné sitko a zbavte ho všetkých zvyškov zeleniny.
  6. Mäso zbytočne neodhadzujte, nahradiť ho môžete kuracím mäsom.
  7. Vývar pretlačte cez sitko a vylejte ho do hrnca. Priveďte ho opäť do varu.
  8. Ochutnajte a pridajte soľ, korenie podľa vlastnej chuti.
  9. Nakrájajte slepačie mäso na menšie kúsky a pridajte ich do polievky, nechajte prevrieť.
  10. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú petržlenovou vňaťou.

Prajem vám výbornú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *